--> -->

Diana Șoșoacă a criticat decizia brașovenilor de a oferi 10 la sută reducere la restaurant celor vaccinați: ”Discriminare”

Două asociații din Brașov au lansat un program de stimulare a vaccinării împotriva COVID-19, prin care persoanele vaccinate vor primi o reducere de 10% la unele restaurante din oraș. Din această acțiune fac parte 16 restaurante și va dura două luni, între 28 decembrie 2020 – 28 februarie 2021.

Programul a fost inițiat de către Asociaţia Comercianţilor din Centrul Istoric al Braşovului (ACCI) și Asociaţia Smart City Braşov. ”Prin această acţiune inedită, unică în Europa, arată comercianţii braşoveni că sunt solidari cu cadrele medicale care reprezintă prima grupă socio-profesională care se va vaccina în Romania.

Acţiunea de susţinere a vaccinării anti-Covid19 este lansată la Braşov în cadrul Zilelor Europene ale Vaccinării şi are ca scop susţinerea atât a DSP cât şi a Primăriei în comunicarea despre beneficiile vaccinării” este informarea Asociaţiei Comercianţilor din Centrul Istoric al Braşovului, citată de Mediafax.

Totuși, ideea nu este privită cu ochi buni de către Diana Șoșoacă, senatoarea AUR. Avocata susține că reducerea pentru cei vaccinați reprezintă ”o discriminare” pentru că, prin astfel de măsuri, s-ar ajunge la obligativitatea vaccinului. ”Asta e discriminare totală şi ajungi la obligativitatea vaccinării ca să poţi să ai acces la drepturi şi libertăţi fundamentale care sunt date nu numai de Constituţia României, cât şi de Carta Europeană a Drepturilor Omului.

Deci, nu poţi să te joci cu aşa ceva. Nu, deci se încalcă grav Constituţia şi pactele internaţionale cu privire la drepturile omului la care România este parte”, susține Șoșoacă.

Citește și

Alexandru Rafila despre vaccin: ”Festivismul a costat prea mult!”. Cere donații către Moldova