Dezvăluiri șocante ce umbresc cea mai mare performanță a ”câinilor”: ”Erau toate bancnotele Europei!”

Dinamo București este prima echipă din fotbalul românesc ce s-a calificat în semifinalele CCE. Astăzi, 25 aprilie, se împlinesc 36 de ani de la returul partidei dintre ”câini” și Liverpool din ediția 1983/1984. După 0-1 în Albion, românii au cedat și acasă, 1-2. Era o performanță majoră pentru fotbalul nostru. Însă o afirmație a unuia dintre cei implicați în acel sezon fantastic aruncă o umbră de îndoială asupra acelui rezultat.

Secund al lui Dumitru Nicolae Nicușor, Cornel Dinu, fost jucător, fost conducător al grupării, este în prezent unul dintre inițiatorii proiectului socios ”Dinamoviști pentru Dinamo” care vizează preluarea pachetului de acțiuni de la Ionuț Negoiță. Într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, ”Procuroru” a făcut o serie de dezvăluiri șocante. Afirmă că succesele continentale ale ”câinilor” erau ”pregătite”! ”Eu urmăream adversarii și lucram partea tactică, Nicușor se ocupa cu pregătirea fizică. Și tocmai asta a fost problema, că adversarii erau cu mult mai puternici. Cu Liverpool s-au întâlnit mai multe probleme. N-am mai putut să umblăm la arbitri, așa cum făcuserăm în precedendetel partide! N-a mai fost loc, nu mai era loc pentru căței! Erau semifinalele Cupei Campionilor, nu mai era loc pentru Dinamo din Blocul de Est”, a declarat Mister.

Dinu a fost întrebat dacă se referă la bani. La mită, practic. ”Da. Înainte de Liverpool am jucat cu Dinamo Minsk. Am dus gențile cu bani și acolo, la ei, și aici, la noi. În URSS a fost mai complicat, fiindcă arbitrul Castillejo era păzit de KGB, dar am reușit. La București, au fost momente în care sovieticii ne dominau atât de rău încât arbitrul a venit la margine și mi-a spus: “Mai ține-i în picioare un pic, că mai mult de atât nu pot să fac!”, a afirmat Dinu.

Dezvăluirile au continuat: ”Cu Hamburg la 3-0, a fost arbitru Kieser. Eu i-am dat banii, am deschis geanta, erau tate bancnotele Europei acolo. El mi-a făcut cadou o cravată. Și un inel de argint”.

Citește și

Cornel Dinu, desființat după dezvăluirile de azi! ”Îmbătrânește, deraiază”

No Comments Yet

Comments are closed