Dezvăluiri și acuzații: ”Am fost obligați”. Cine erau cei trei țapi ispășitori

Cosmin Matei (31 de ani), în prezent la Sepsi, a retrăit detaliile care au influențat retrogradarea istorică a lui Dinamo, în primăvara lui 2022.

Fost căpitan al roș-albilor, Matei a rememorat câteva episoade ce vor trezi amintiri neplăcute roș-albilor.

O dă pe Uhrin, și el

”Am trecut prin multe stări. Erau trei țapi ispășitori, eu, Stelu și Gabi Torje. Și retrogradarea, și meciul de Cupă cu Sepsi, când m-au huiduit, m-au durut foarte tare…

Am renunțat la multe, am făcute multe, nimeni nu înțelegea din jurul meu de ce. Dar, până să iau decizia să semnez cu Dinamo, aveam sentimentul acela de dor, de nostalgie, după Săftica, după vremurile trăite înainte cu Danciu-gol, cu Marius Niculae…

Da, am regăsit doar Săftica. Am crezut că putem face o trupă bună, era și Sorescu. Însă prea multe scandaluri. Jucătorii erau foarte motivați cu Stoican la echipă, creaserăm o familie, omul ne-a unit, după ce a fost cu domnul Rednic, că ne dă afară. Flavius are această calitate, să te deblocheze.

Ce n-a mers cu Dusan Uhrin până la urmă? Pfaaa. Noi voiam să fim lângă dânsul, dar a fost puțin… Nu vreau, nu știu ce să spun… Nu am pregătit ceva, dacă ne referim la baraj, că pentru ăla ne-am antrenat toată primăvară.

Consider că s-a făcut o greșeală, echipa a ajuns obosită la primul meci, la Cluj, făceam antrenamente ca nebunii, câte două ore, pe bănci, săream ca nebunii. Și n-am avut spirit, cineva trebuia să-l dețină”, a declarat mijlocașul de acum al lui Sepsi într-un interviu acordat GSP.

”Nu avea rost acea masă”

Cosmin Matei a spus că nici antrenorul, nici altcineva nu i-a putut debloca pe jucători.

”A fost o discuție a dânsului la pauză, 20-30 de secunde, în rest, nu l-am auzit foarte mult. Eu, personal, am trăit ceea ce promova domnul Hagi la Constanța, a avea hățurile în mână. Iar la Dinamo am simțit că doar noi, jucătorii, am putea s-o scoatem la capăt. Am încercat. Dar trebuia și un om cu autoritate, un antrenor”, a susținut mijlocașul.

Vizavi de acea cină oferită de Nicolae Badea, intens mediatizată, cu câteva zile înaintea primului duel cu U Cluj, Matei a precizat:

”Intervenția domnului Badea, să dea o masă… Chestii d-alea vechi și neinspirate. Nu avea rost. Noi știam ce avem de făcut, cum știam și războaiele dintre X și Y. De ce ne-am dus? Am fost obligați de antrenori!

Eu nu am ratat antrenamente la Dinamo, nu m-am accidentat, am dat tot. Eee, așa a fost mereu la Dinamo, toată lumea vorbește. Că nea Mircea a vorbit de ăla, că ăla nu știu ce, că ăla face. Înainte mă afecta, apoi am învățat că vor apărea articole rele despre Dinamo. Da, e o presiune artificială la Dinamo”, a mai zis jucătorul ce a adunat 148 de partide la Dinamo, 24 de goluri și 21 de assist-uri.

Citește și

Care sunt cele mai frumoase orașe din Europa de care mulți turiști nu știu. O locație este chiar în România