Dezvăluiri explozive: Cherecheș urmărea să ajungă în sânul mafiei italiene!

Apar detalii explozive despre planul lui Cătălin Cherecheș, 45 de ani, de a scăpa de pușcărie.

Fostul primar din Baia Mare spera că mafia italiană îl va scăpa de extrădare! Polițiștii germani au găsit asupra lui un buletin italian emis încă din anul 2022, semn că își planificase fuga în detaliu.

Ce legături există cu mafia napoletană

Mafia italiană din comuna Villa Literno, de lângă Napoli, are legături puternice de afaceri până în Maramureș. Presa locală din Baia Mare a publicat în 2014 un articol în care detalia afacerile baronilor italieni cu funcționarii români. Cătălin Cherecheș era deja primar din 2011.

În 2015, autoritățile italiene au arestat în Casal di Principe, un sat chiar de lângă locul unde urmărea să ajungă Cherecheș, 42 de mafioți. Carabinierii au descoperit un buncăr care era folosit pentru a ascunde mafioții fugari.

Afacerile mafioților napoletani erau cifrate la 2 milioane de euro și vizau servicii și reparații la stații de monitorizare a aerului.

Doi cetățeni italieni erau implicați în afacerile derulate în Maramureș. Jurnaliștii din Baia Mare arată că în 2006 autoritățile române au încheiat un contract de peste 15 milioane de lei cu firma italienilor de monitorizare a aerului.

Legătura evidentă cu actul de identitate italian al fugarului

Edilul din Baia Mare avea asupra lui un act de identitate emis în Villa Literno, chiar lângă Napoli, încă din septembrie 2022, semn clar că edilul își planifica fuga de ani buni, iar actul l-ar fi obținut cu ajutorul mafiei napoletane.

Cătălin Cherecheș ar fi intenționat să stea ascuns chiar în buncărul fugarilor de lângă Napoli. Primarul a fost prins în Germania, în orașul Augsburg după ce și-ar fi cumpărat două cartele noi și le-a activat în același telefon mobil pe care îl avea. Anchetatorii din Munchen au dat urmele sale și l-au prins.

Citește și

Cătălin Bordea, despre momentul în care a aflat că soția sa, Livia, l-a înșelat cu cel mai bun prieten: „E ca la o anestezie”