Dezvăluirea unui dinamovist: „Pentru o noapte am fost jucătorul Rapidului!”. Putea ajunge și în Ghencea

Invitat la „Prietenii lui Ovidiu”, la GSP TV, Florentin Petre (47 de ani) a vorbit despre plecarea de la Dinamo, produsă în vara lui 2006.

Căpitan al lui Dinamo în acel moment, Florentin Petre a plecat la CSKA Mioveni, dar a dezvăluit că a fost la un pas de a semna cu rivala „câinilor”, Rapid.

Răzvan Lucescu și Dinu ”Vamă” l-au dorit

”Transferul meu în Bulgaria cum s-a făcut? După ce-am fost o seară la Rapid! Doar o seară, pentru că a doua zi s-au schimbat lucrurile. Era Răzvan Lucescu antrenor, cu Dinu ”Vamă” președinte. Mă doreau foarte mult. Ne-am întâlnit, am stat de vorbă, ne-am înțeles.

A doua zi m-a sunat Giovanni: „Nu mai mergem la Rapid! Uite, ți-am găsit în Bulgaria, la CSKA Sofia. La prietenul meu”.

„Mult mai bine, decât să deranjez prin România”. Deși n-avea nimeni ce să-mi reproșeze, din toate punctele de vedere, nimic”, a spus Florentin Petre, fost căpitan și cel mai bun prieten al lui Cătălin Hîldan.

Putea juca în Ghencea, sub comanda lui Victor Pițurcă

”Am vorbit cu domnul Dinu ”Vamă”, dar și cu șeful galeriei, Corsicanu’. Un băiat extraordinar cu care m-am înțeles foarte bine.

Tatăl meu a fost rapidist și m-a ținut pe Giulești toată perioada copilăriei, de la patru la nouă ani, în fiecare sâmbătă mergeam pe Giulești. Cu domnul Copos n-am vorbit, l-au trimis pe președinte, că așa se face”, a mai comentat Petre.

În 2001, când a avut câteva probleme personale la Dinamo, Florentin a fost la un pas să semneze cu Steaua București! A fost întotdeauna unul dintre preferații lui Victor Pițurcă, ulterior selecționerul României, iar antrenorul l-a dorit în Ghencea.

În cele din urmă, transferul nu s-a mai perfectat, cu toate că Dinamo s-ar fi dispensat de serviciile lui Florentin Petre. Jucătorul de bandă dreaptă a adunat 6 goluri și 52 de selecții.

Citește și

Se schimbă cardul de identitate! Noutăți