Dezvăluire a șefului Europol: „Șeful serviciului rutier Constanța l-ar fi cunoscut pe tatăl șoferului drogat”

Cosmin Andreica, președintele Sindicatului EUROPOL, a declarat la ”Interviurile Digi24.ro” că tragedia de la 2 mai, în care un tânăr sub influența drogurilor a lovit cu mașina și a ucis doi tineri, a avut loc și ca urmare a procedurilor proaste din Poliție și a lipsei de pregătire din sistem.

Andreica a mai spus că, potrivit unor informații, tatăl tânărului s-ar fi cunoscut cu șeful serviciului rutier Constanța!

Ce s-a întâmplat a doua zi după dramă

Președintele Sindicatului EUROPOL a mai declarat că ”a doua zi după tragedie la Poliția din Vama Veche a fost trimis un drugtest „că poate reușesc să acopere ce s-a întâmplat.

Poliția este politizată în proporție de 100%. Este cazul celebru cu „Ziua Z”. Au fost amânate acte de urmărire penală, ca să fie toate prezentate într-o singură zi ca să spună ministrul Vela că e cu ochii pe infractori”, a spus președintele Europol.

O enigmă

El a continuat și a explicat că în cazul de la 2 Mai în continuare nu există suficiente date despre prima oprire a șoferului drogat. Nu se știe de ce a fost oprit și nici de nu i-au fost verificate documentele.

„După care avem acel apel la 112 în care cineva semnala că circulă neglijent, apoi la două ore avem oprirea acelui autoturism de către o patrulă de ordine publică.

Acea patrulă, polițist de ordine publică și jandarm, nu putea să aplice sancțiuni pentru că legea stabilește că polițistul poate să aplice contravenții doar dacă constată prin propriile simțuri.

Această patrulă avea posibilitatea să îi atragă atenția. Cu toate acestea, vedem că polițiștii nu s-au rezumat doar la asta. Acel polițist a avut un rol activ. A verificat persoanele din mașină și mașina, a găsit somnifere și o țigară artizanală.

Acel agent de siguranță publică a văzut că șoferul are doar cartea de identitate. A solicitat lămuriri de la dispecerat să verifice atât persoana, cât și detalii despre autoturism, apoi l-a condus la sediul poliției sub săvârșirea faptei de deținere de droguri de risc”, a evidențiat Cosmin Andreica.

Au renunțat la funcție

Cosmin Andreica a subliniat și că la fața locului s-a deplasat și șeful serviciului rutier.

„Înțeleg că discuțiile au fost mai ample și că șeful serviciului rutier l-ar fi cunoscut pe tatăl acestui tânăr”.

Șeful Europol mai spune că cei care au fost anunțați demiși, au renunțat la funcție voluntar. Astfel, putem mâine să îi vedem în alte funcții de conducere, a mai spus el la la Digi24.

Citește și

Ce căuta Prigojin în Africa și ce mutare a pregătit armata rusă. De final: ”Chiar și-n Iad va fi cel mai bun”