--> -->

Dezbinare: ”Good morning, run, good bye”

Dinamoviștii caută să-și revină din șocul retrogradării în Liga 2, după barajul cu U Cluj (0-2, 1-1).

Au început să iasă la iveală diverse episoade de dată recentă ce-au dus la pierderea confruntării cu ”frații” de la U Cluj, detalii din afara terenului, ce-au influențat retrogradarea formației în eșalonul secund, în al 74-lea an al existenței clubului.

”Le dăm repede 2-0 sau 3-0”

Dinamo a pierdut prima manșă, 0-2, pe Cluj Arena, iar în Ștefan cel Mare nu a reușit mai mult de 1-1. În frunte cu Răzvan Zăvăleanu, oficialii clubului au avut o discuție cu jucătorii înaintea meciului din Ardeal.

„Partida de la București a oferit o mai mare implicare a fotbaliștilor, barajul s-a pierdut la Cluj fiindcă jucătorii exponențiali au fost infatuați. De exemplu, administratorul judiciar a fost șocat de o convorbire cu elevii lui Uhrin înaintea primului duel.

„Le dăm 2-0, 3-0, repede, apoi totul va fi mai simplu”, i-au spus jucătorii lui Zăvăleanu înainte de a intra pe teren la Cluj, în timp ce acesta le repeta: „Vedeți că nu sunteți doar voi pe teren, joacă și cei de la U Cluj”, au povestit apropiații echipei pentru GSP.

”Tatăl lui s-a jurat pe toți sfinții”

”Câinii” n-au avut încredere în toți jucătorii lor în această dublă vitală pentru existența clubului.

”Apăruseră informații că Rodriguez, Morar și Figueiredo ar fi semnat cu U Cluj. Dacă a fost o diversiune, oricum, am înghițit gălușca! Rodriguez ne-a transmis ferm că el nu a semnat cu adversarii, a spus clar că nici prietenul său, Figueiredo, nu a făcut-o, iar în privința lui Morar am vorbit cu tatăl său, dinamovist convins.

Călin Morar este un vechi dinamovist, primar al comunei Crișeni din Sălaj, omul s-a jurat pe toți sfinții că fiul său are oferte, dar nu de la U Cluj, de la alte echipe, dar băiatul nu a dat curs niciuneia”.

Înaintea barajului, Răzvan Zăvăleanu și Radu Constantea, președintele clujenilor, au vorbit și-au stabilit: „Nu ne dedăm la porcării, jucăm corect”. Ulterior, chestionați de dinamoviști, cei de la U s-au jurat că „nu au contactat niciun fotbalist de la Dinamo”, au mai relatat cei din Ștefan cel Mare.

Morar a înscris unicul gol al lui Dinamo la baraj, Rodriguez a fost accidentat și a jucat doar la retur, Figueiredo a fost răcit înaintea turului și rezervă la București.

”Good morning, run, good bye”

Adus pe post de salvator, Dusan Uhrin nu a reușit să mai salveze o dată Dinamo de la retrogradare. Cehul a plecat de luni la Praga, nu a lăsat niciun regret în urma lui, între el și jucători nu era absolut nicio empatie. Din contră, mulți fotbaliști se plângeau de metodele antrenorului lor.

”Uhrin e cu banii la zi, clar. Are contract până la 30 iunie, dar, măcar din bun-simț, ar putea să renunțe la ultimul salariu, având în vedere situația. Au fost multe divergențe între el și jucători. Nici tactic, nici motivațional nu a mișcat lucrurile! Jucătorii se plângeau că Dusan nu le explică anumite decizii. Iar în ultimele săptămâni a fost tot mai rău.

Pe Steliano Filip l-a trimis în mijlocul antrenamentului să dea la poartă alături de copii, nu înțelegea nimeni de ce, după care jucătorul a întrebat, la final, care ar fi cauza deciziei. «Aaa, stai liniștit, te voi folosi în returul cu U Cluj, ești în lot», i-a transmis Dusan. Atât, nicio altă explicație. Fotbaliștii străini se amuzau pe seama metodelor de antrenament ale lui Uhrin, nu se fereau să le spună șefilor cum este situația. «Cu Dusan acestea sunt antrenamentele: Good morning, run, goodbye! Atât»”, au dezvăluit elevii cehului.

Ivanov a plecat să fie alături de bunică

Fără a oferi vreo explicație, Dusan a renunțat la Antoni Ivanov, bulgarul pentru care Dinamo ar fi trebuit să plătească 50.000 de euro celor de la CSU Craiova, dacă ar fi continuat în prima divizie. Mijlocașul, una dintre vedetele mercato din iarnă, a fost folosit foarte puțin de către ceh, iar la Cluj a fost doar rezervă neutilizată. În retur, doar spectator!

„Bunica lui, care l-a crescut, a ajuns în spital, era în colaps, așa că fotbalistul a plecat să fie alături de ea. Ivanov a transmis că el este profesionist, că va juca la retur dacă i se va acorda șansa, nu a înțeles nici el de ce nu a fost introdus nici măcar un minut la Cluj, mai ales că e un fotbalist cu experiență, cu atitudine.

Din păcate, Uhrin a fost foarte rece, nu era nici măcar ca Rednic, să știe cum să-i modeleze din vorbe, nici ca Stoican, care știa să strângă jucătorii lângă el”, au reacționat dinamoviștii.

Citește și

Mircea Geoană: ”Avem ce oferi, ce pune pe masă”