Detalii din vestiarul lui Dinamo: ”Nu vă fie frică!”

Dinamo are prima posibilitate de a stopa seria de patru eșecuri consecutive în Liga 1 duminică seară contra lui CFR Cluj, pe Arena Națională, de la ora 21:30.

Cu toate că roș-albii au adunat un singur punct în ultimele 10 dueluri directe cu ardelenii! Și-au marcat doar de două ori în aceste confruntări.

Amzăr a devenit jucător important sub comanda lui Ovidiu Burcă

Antrenorul Ovidiu Burcă, 43 de ani, a avut probleme runda trecută cu Oțelul (0-1) în alcătuirea primului 11 în alegerea fotbalistului eligibil U21. Costin Amzăr, 20 de ani, a fost suspendat din cauza cumului de cartonașe galbene, iar Ahmed Bani s-a accidentat.

De aceea tehnicianul bucureștenilor l-a aruncat în luptă, titular, pe Valentin Borcea (20 de ani), care bifase doar 7 minute în actuala ediție.

Acum, revine Costin Amzăr în primul 11, contra clujenilor. Fotbalistul care a fost convocat și la selecționata U21 a devenit unul dintre obișnuiții echipei roș-albilor, mai ales după sezonul petrecut de Dinamo în eșalonul secund. Fundașul stânga a marcat golul din meciul de Cupă cu FCU Craiova (1-1), a mai avut în acea partidă o mare ocazie de a puncta.

Costin Amzăr a adunat 51 de meciuri, două goluri și două assist-uri la Dinamo.

„Când alte echipe erau în cantonamente, noi sărbătoream promovarea”

„Nu suntem în cea mai fericită poziție, însă sunt convins că vor veni și rezultatele pozitive în următoarele etape de campionat. Nu a fost deloc simplu impactul cu prima ligă în condițiile în care, vara asta, Dinamo a avut cele mai puține zile de pregătire.

În timp ce celelalte echipe erau în vacanță, noi ne pregăteam de barajul cu FC Argeș. Când alte echipe erau în cantonamente, noi sărbătoream promovarea.

Practic, am intrat ultimii în această competiție, în condițiile în care în vară au fost transferați 8-9 jucători. Nu este deloc simplă adaptarea noilor veniți la principiile de joc implementate la echipa noastră”, a declarat Costin Amzăr într-un interviu acordat pentru Buletinul informativ al LPF, numărul 181.

Costin Amzăr crede că Dinamo își va reveni. Pe ce se bazează

Mulți specialiști au introdus deja Dinamo în lupta pentru a evita retrogradarea.

„E devreme să începem să facem calcule sau astfel de scenarii. Suntem o echipă promovată de trei luni în SuperLigă, însă vreau să spun un singur lucru: «Nu vă fie frică, Dinamo se ridică!» Nimeni nu credea în noi anul trecut, când toți ne vedeau retrogradați în liga a treia. Am crescut aici cu mentalitatea de a fi câini pe teren și nu vom ceda niciodată în fața adversarilor. Sunt convins că vom reuși să adunăm puncte!

(Cum este atmosfera la echipă?) Trebuie să muncim mai mult, nimănui nu-i place să piardă. Suntem într-un moment negativ, dar mergem înainte, uniți, pentru că doar împreună putem reuși.

Sunt convins că ne vom recâștiga încrederea și vor veni astfel și rezultatele. Au fost și meciuri când am pierdut nemeritat. Încercăm să practicăm un fotbal frumos, însă trebuie să eliminăm greșelile în momentele importante ale jocului”, a mai punctat fotbalistul.

Citește și

Cu ce viteză rula Vlad Pascu în momentul accidentului mortal de la 2 mai