--> -->

Destinații de top pentru o călătorie de unul singur

Ai nevoie să te regăsești? O călătorie de unul singur te poate ajuta să îți recapeți încrederea în tine. Reușești să te gestionezi de unul singur, să fii descurcăreț, dar și să întâlnești oameni noi în diverse locuri din lume.

V-am pregătit o listă de destinații turistice dacă te-ai hotărât să călătorești singur:

Islanda

Islanda este un paradis pentru călătorii care iubesc activitățile în aer liber, cu peșteri de explorat, vulcani și ghețari pe care să faci drumeții și spa-uri geotermale în care să te relaxezi – și, deoarece este cea mai pașnică țară din lume, conform unui raport recent al Global Peace Index, călătorii singuri pot explora țara fără griji. Dacă mergi la Reykjavík, ia în considerare posibilitatea de a face o excursie de o zi la populara Lagună Albastră sau mergi la observarea balenelor în Golful Faxaflói.

Pentru cei care doresc să iasă din oraș, Parcul Național Thingvellir oferă camping, trasee de drumeții, echitație și fisura Silfra, cu apă dulce, considerată unul dintre cele mai bune locuri de scufundări din lume.

Costa Rica

Costa Rica are de mult timp reputația de a fi cea mai fericită țară din lume și este ușor de înțeles de ce: de la rafting pe râul Reventazón până la tiroliană prin păduri tropicale superbe, coborârea în rapel a cascadelor și drumeții în Parcul Național Vulcanul Arenal, în Costa Rica vei găsi o mulțime de activități în aer liber pentru a îți satisface spiritul aventurier. Dacă ai nevoie de un pic de răgaz în mijlocul atâtor activități, Arenal are izvoare termale perfecte pentru relaxare sau te poți bucura de nisipul alb și de viața sălbatică la Playa Manuel Antonio, o plajă tropicală din Parcul Național Manuel Antonio.

Noua Zeelandă

Noua Zeelandă este o destinație populară pentru excursioniștii cu rucsacul în spate, pentru pasionații de activități în aer liber și pentru amatorii de senzații tari care pornesc la drum pe cont propriu – poate și pentru că este a doua cea mai pașnică țară din lume, potrivit Indexului Global al Păcii.

Țara este un rai pentru cei care iubesc activitățile în aer liber și unul dintre cele mai bune locuri pentru a cunoaște alți călători. Poți face o croazieră prin fiordurile, pădurile tropicale și cascadele din Milford Sound, poți explora peșterile Waitomo Glowworm Glowworm Caves sau poți merge la observarea balenelor în Golful Plenty.

Dacă ai nevoie de puțin timp de odihnă după atâtea aventuri, fă o excursie de o zi pe Insula Waiheke pentru a face degustări de vin.

Mexic

Mexic are o infrastructură destul de bine stabilită pentru cei care se plimbă cu rucsacul în spate. Cultura este extrem de bogată, oamenii sunt prietenoși, iar mâncarea te va face să vrei să te întorci pentru mai mult. De asemenea, Mexicul s-a clasat recent pe locul al doilea în topul celor 140 de țări în Indexul Happy Planet.

Elveția

Elveția este cunoscută pentru frumusețea sa uimitoare și s-ar putea să nu existe un mod mai bun de a vedea Elveția decât cu trenul. Achiziționează un Swiss Travel Pass, care oferă călătorii nelimitate cu trenul, autobuzul și vaporul, și treci pe lângă cascade, păduri și lacuri uimitoare, apoi coboară din tren pentru a face drumeții în Alpi, a vizita castele medievale și a bea vin elvețian.

În țara care a inventat ciocolata cu lapte, a te răsfăța cu acest deliciu decadent și cremos este o chestie de la sine înțeleasă. Dar, în loc să iei pur și simplu un baton de Toblerone sau Lindt de la cel mai apropiat magazin alimentar, fă un tur pe jos pe „drumul ciocolatei” în Lucerna și Zürich sau vizitează una dintre cele câteva fabrici de ciocolată de renume mondial.

Chile

Chile se numără printre cele mai bune țări pentru călătorii solo. Santiago este un oraș modern și un bun punct de plecare. De acolo, te poți îndrepta spre sud, spre fiordurile chiliene și apoi spre Patagonia și Parcul Național Torres del Paine, care oferă drumeții spectaculoase atât pentru drumeții începători, cât și pentru experți.

Într-o singură călătorie, vei avea parte de o experiență urbană, o croazieră și unele dintre cele mai bune drumeții din lume.

Olanda

Olanda este un loc minunat pentru a începe. În Amsterdam, cu o cultură relaxată și prietenoasă, poți lua exemplul localnicilor: deplasează-te cu bicicleta. Începe în Vondelpark, un parc urban popular, apoi mergi cu bicicleta la muzee de renume mondial, precum Muzeul Van Gogh, trecând pe lângă canalele și podurile pitorești ale orașului pe drum.

Mergi în Olanda între jumătatea lunii aprilie și prima săptămână din luna mai și vei fi întâmpinat de o gamă glorioasă a lalelelor.

Keukenhof, cunoscută și sub numele de Grădina Europei, este situată chiar la periferia Amsterdamului și se mândrește cu peste 7 milioane de bulbi și 800 de soiuri de lalele. Sau, mergi la Noordoostpolder pentru a vedea cel mai mare câmp de lalele din Olanda în timpul Festivalului anual al lalelelor.

Spania

Spania are câte puțin din toate pentru a mulțumi pe toată lumea: muzee de artă, arhitectură superbă, mâncăruri delicioase, plaje uimitoare, o scenă de viață de noapte incitantă și drumeții uluitoare.

În Barcelona, plimbă-te prin Parc Güell, un parc public care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Acesta prezintă arhitectură modernă, sculpturi și mozaicuri proiectate de arhitectul catalan Antoni Gaudí. Continuă turul Gaudí la La Sagrada Familia, înainte de a trece la Muzeul Picasso.

De asemenea, în Spania se găsesc unele dintre cele mai bune plaje din lume, cum ar fi plaja Ocata de lângă Barcelona și plaja Socorro din Tenerife. Cei mai curajoși și cu adevărat aventuroși se pot alătura unei drumeții organizate prin Caminito del Rey din Malaga sau își pot începe călătoria de-a lungul celebrului Camino de Santiago.

Austria

Austria este o destinație obligatorie pentru călătorii solo cu gust pentru cultura de calitate. Află de ce Viena este cunoscută drept Orașul Muzicii și asistă la un concert la Opera de Stat sau la Musikverein.

Orașul se mândrește, de asemenea, cu peste 100 de muzee, ideale pentru a le explora între două experiențe în cultura tradițională a cafenelelor vieneze.

Dar Austria nu este numai artă, mâncare și cultură: te așteaptă și aventura. Austria este perfectă pentru senzațiile tari, cum ar fi raftingul în ape albe, ciclismul montan și bungee jumping.

Danemarca

Danemarca este o altă țară ușor de abordat pentru cei care călătoresc singuri. Începe din Copenhaga și mergi la Nyhavn pentru a vedea navele din lemn emblematice ale orașului și casele colorate de pe marginea canalului. După aceea, fă o plimbare prin Grădinile Tivoli. Deși este îndrăgită pentru parcul său de distracții, această atracție populară are, de asemenea, grădini de flori, fântâni și un acvariu.

Norvegia

Norvegia trebuie vizitată în timpul verii pentru vreme mai caldă și o mulțime de atracții și activități în aer liber. În Oslo, poți explora numeroasele muzee, restaurante și parcuri din capitală, mergând pe jos, cu bicicleta sau cu mijloacele de transport în comun.

Pe de altă parte, dacă observarea aurorei boreale este în fruntea listei de dorințe, o călătorie în Norvegia între noiembrie și martie, în timpul sezonului de vârf al aurorei boreale, este perfectă.

Irlanda

În Dublin, poți face un tur literar pe jos al Orașului literaturii UNESCO, te poți plimba prin magazinele pline de viață de pe Grafton Street și să te așezi confortabil în Guinness Storehouse cu o halbă din faimoasa Stout.

Cu peisajele sale uimitoare și locuitorii săi prietenoși, nici Galway nu trebuie ratat. Cât timp ești acolo, plimbă-te de-a lungul minunatei Promenade Salthill sau oprește-te într-un pub tradițional din Eyre Square pentru a asculta muzică folk irlandeză live.

Dacă vrei să ieși din oraș, urcă-te pe un feribot spre Insulele Aran din apropiere pentru a explora siturile arheologice și fortărețele medievale sau ia un autobuz public spre emblematicele stânci Moher pentru priveliști care îți taie respirația.