--> -->

Destăinuirile ”bunicuței de pe net”, Tanti Lenuța din Chinteni: ”Mi-era dor să-i iau în brațe!”

Tanti Lenuța de la Chinteni este o figură cunoscută a showbizz-ului românesc. Probabil, cea mai cunoscută bunicuță a țării. Filmulețele postate de Mircea Bravo cu ”Așa a zis bunica” adună tot mai mulți fani ai doamnei Elena Moldovan, pe numele ei adevărat.

”Tanti, putem să intrăm să te cunoaștem”

Femeia de 75 de ani ne-a povestit că noul coronavirus dă bătăi de cap și o stare de neliniște ei și celorlalți oameni din localitatea aflată în imediata vecinătate a capitalei Transilvaniei, Cluj Napoca. ”Amu, cel mai dor mi-i de a strânge oamenii în brațe, când îmi vin în casă. Corona asta ne-a destrămat, ne-a făcut să ne fie frică să ne mai iubim.

Nu mai aveai voie să dai mâna cu nimeni. Nici la biserică. Rău am ajuns, să ferească Dumnezeu să vină mare sărăcie după asta! Să treacă mai repede că ajungem să ne urâm. Vin oameni de la Timișoara, de la Nădlac, au fost pe la mare. Finul meu mi-a zis: „Nănașă, te rog frumos, să nu-i primești în casă!”.

M-am trezit cu ei la poartă. „Tanti Lenuța, putem intra să te vedem, să te cunoaștem?”. Poftim, în casă! Ce să faci? Să-l ții la ușă. L-am servit pe om, l-am pus la masă, că veneau oamenii de la drum. Doamne nu mă lăsa și înainte!”, a povestit tanti Lenuța pentru doarromania.ro.

Nu i-a priit starea de urgență

Oamenii vin în continuare s-o cunoască sau s-o revadă. Nu-i e teamă de coronavirus. ”Probleme mari am avut că am trândăvit în starea de urgență. Tulai, Doamne, ce e cu mine, de stau așa degeaba?!

Am zis să nu ies afară de frică, de boală, dar mă durea tăt corpul de stat degeaba. Bine, trebuie să mă feresc, mai ales că am atâția vizitatori. Aproape zilnic am oameni ce-mi trec pragul. Era prea multă panică.

Lumea circulă, lumea mere, ici-colo, nu poți sta doar în casă. Nu am mai dat drumul la televizor, mi se părea că ne mint în față. O ține cu noi Dumnezeu și Maica Sfântă. Amu, ce copii or ieși cu școlile făcute de acasă sau prin geam?! Prin oraș nu am mai mers în perioada aia.

Am avut o familie de la Hunedoara, stă la bloc, venea de drag aici, la Chinteni, și-mi aduceau cei de acolo zahăr, ulei, tot ce trebuie, eu decartam și nu-mi trebuia să mai merg la magazin. Plus băiatul meu de la Cluj, care-mi aduce ce-mi trebuie pentru casă”, a mărturisit doamna în dulcele grai ardelenesc.

Citește și

Denise Rifai nu are studii de jurnalism: ”Mi-a plăcut”