--> -->

Derby-ul CSA Steaua – Dinamo amânat: „Respectăm”

Runda a 4-a din play-off-ul ligii secunde aduce față-n față cele două rivale din București, Steaua și Dinamo.

UPDATE Miercuri, 5 aprilie, ora 12:45

Partida de pe stadionul Ghencea a fost amânată pentru marți, 18 aprilie, ora 19.00. Dinamoviștii s-au văzut nevoiți să accepte decizia FRF.

„Trebuie să acceptăm programarea, o decizie pe care o respectăm”, a replicat Vlad Iacob.

Știrea inițială

Derby-ul, programat pentru a doua zi de Paști, luni, 17 aprilie, ora 18.00, are șansa să fie amânat pentru o dată ulterioară, conform surselor ProSport.

Care este motivul

Marius Militaru, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, a confirmat informația și a menționat că, din cauza faptului că în aceeași zi, de la ora 21.00, se vor întâlni și FCSB – Farul Constanța, pe Arena Națională, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București va face demersurile necesare, către Federația Română de Fotbal, pentru a analiza ”posibilitatea amânării jocului sportiv dintre CSA Steaua și FC Dinamo 1948”.

Steaua – Dinamo a fost programat, de către Federația Română de Fotbal, în a doua zi de Paști, pe 17 aprilie, de la ora 18:00, în cartierul Ghencea.

Principala cauză o reprezintă partida dintre FCSB și Farul Constanța. Meciul din cadrul play-off-ului Superligii este fixat în aceeași zi, dar de la ora 21.00, pe Arena Națională și, evident, necesită o mobilizare masivă din partea Jandarmeriei.

Totodată, se cunoaște faptul că, în lumea ultras, galeriile Stelei și ”marinarilor” sunt înfrățite. În plus, din cauza rivalităților Steaua – Dinamo și, evident, Steaua – FCSB, pentru a preveni orice risc la adresa ordinii publice, DGJMB va înainta către FRF o cerere prin care va solicita analiza amânării meciului din eșalonul secund.

”Reducem și diminuăm”

”Se vor face demersuri, de către Jandarmeria Capitalei, pentru minimizarea riscurilor la adresa ordinii publice. Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București va face un demers către Federația Română de Fotbal prin care va solicita să se analizeze posibilitatea amânării jocului sportiv din cadrul Ligii 2, dintre CSA Steaua și FC Dinamo 1948.

Meciul a fost programat în aceeași zi și, relativ, în același interval orar cu partida dintre FCSB și Farul Constanța. Încercăm, prin acest demers, să diminuăm și să reducem, dacă este posibil, orice risc la adresa liniștii publice. Riscurile sunt mari, pentru că există rivalități între cele patru galerii. Este în apanajul Federației de a stabili o dată ulterioară pentru meciul din liga secundă”, a declarat Marius Militaru pentru ProSport.

Iureș în ediția de toamnă

La nivel de ligă secundă, Dinamo și Steaua s-au întâlnit o singură dată, în sezonul regular. Atunci, ”militarii” s-au impus cu 2-1, pe Arena Națională, după ce ”câinii”, preț de câteva minute, au condus cu 1-0.

Din nefericire, în tribunele celui mai mare stadion din țară, pe toată durata partidei, între susținătorii roș-albaștriilor și jandarmi au existat ciocniri violente. Cei de la Peluza Sud Steaua au încercat să ajungă în sectorul dedicat Peluzei Sud Dinamo, aflat, practic, lângă.

Astfel, nu este de mirare că Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București dorește să pregătească cât mai bine partida de pe stadionul „Steaua” din acest punct de vedere.

Citește și

Becali are un nou inamic: ”Să văd oftica lui Naum”