Denise Rifai: ”Alo, oare avem ceva?!”

Invazia Rusiei în Ucraina este subiectul nedorit al acestor zile, mapamondul este înfricoșat de acest conflict militar cu implicații mult mai mari, chiar dacă acum se petrece într-o singură țară.

Foarte multe opinii sunt împotriva Rusiei, iar românii nu au făcut rabat din a se alia cu poporul ucrainean, aflat în suferință și în pericol, iar politicienii țării sunt și mai curajoși, atunci când e vorba de a da sfaturi sau de a certa pe unul sau pe altul.

De la primul și până la ultimul, indiferent de partid și de culoare politică, românii pun presiune pe Vladimir Putin și pe Rusia, ”lăudându-se” cu statutul de țară membră NATO.

România încă n-a ieșit din pandemie, economia este pe butuci, relațiile dintre oameni sunt mult mai contondente decât acum doi ani, înaintea ”epocii coronavirus”, inflația este în creștere alarmantă, iar prețurile au luat-o razna. Bonus: primăvara nu va aduce doar revenirea la viață a naturii, ci noi scumpiri, buzunarul românului de rând fiind și-așa găurit sau peticit.

Sunt și voci importante care încearcă să tragă un semnal de alarmă și altfel decât a sta cu ochii la televizor și a ne da cu părerea.

”Suntem într-un atac total”

Denise Rifai, jurnalista Kanal D, realizatoarea emisiunii ”40 de întrebări”, a avut o opinie clară în acest sens, în condițiile în care, până la a ne da cu părerea despre război, noi avem atâtea alte probleme de rezolvat în propria curte.

”Eu cred că aceste momente ar trebui sa reprezinte un moment de ”Mare Bilanț” pentru noi ca stat. Și în funcție de rezultatele acestuia, să ne calibrăm declarațiile.

Nu pot să pricep de ce state mult mai dezvoltate din punct de vedere economic și care nu au atât de multe deficite interne, cum are România, au o poziție rezervată fata de situația din Ucraina, iar Noi, pe cele mai multe canale de comunicare, prin cele mai multe din vocile care se fac auzite acum, suntem într-un atac total”, a reacționat jurnalista Denise Rifai într-o postare pe Facebook.

”Oare ne permitem?! România, ești acasă?!”

”Oare, ne permitem? Oare avem infrastructură de vreun fel? Oare avem o armata dotată și funcțională? Oare avem aeroporturi renovate? Oare avem drumuri? Oare avem spitale? Oare avem Ceva???? Sincer!!! Oare avem ceva??!

Nici macar o rețea eficientă și funcțională de conducte pentru transportul gazelor pe suprafața României nu avem!

Eu nu înțeleg de unde avântul ăsta în tot felul de declarații!

Alo, România, ești acasă?!!!”, a mai scris ziarista.

Citește și

Rafila: liber la mall, elevii tot cu mască