Demolată de tancul bielorus. Halep, eliminată în semifinală

Simona Halep a dat peste „stânca” Sabalenka în încercarea de a ajunge pentru prima data în finala turneului de la Stuttgart. Înaintea duelului din Germania, scorul întâlnirilor directe era 3-1 pentru Simona, ultima înfruntare fiind la Dubai, în 2020, 3-6, 6-2, 6-2 succes Halep.

La semifinala de la Stuttgart, Halep a câștigat tragerea la sorți, dar a ales să primească, nu să servească. Și nu a făcut bine. Aryna Sabalenka, favorită 5 la acest turneu, a servit ca din tun de fiecare dată. Bielorusa a avut noroc chiar la primul punct, când a fost ajutată de fileu. Simona a avut un serviciu temător în game-ul secund. A reușit totuși să egaleze pe tabelă, chiar dacă a avut multe emoții.

A urmat însă o serie de 3 game-uri la rând trecute în contul adversarei Simonei. Halep a avut și o dublă greșeală pe propriul serviciu și nu a putut replica la serviciile puternice ale bielorusei. O minge a venit spre Simona cu 190 de kilometri la oră. Sabalenka a avut minge de 5-1 pe serviciul româncei, dar Halep a revenit și a dat impresia că va prelungi setul.

Nu a fost deloc așa. Fiecare jucătoare și-a luat serviciul, iar la 5-3 Sabalenka a fost în fața câștigării setului inaugural, pe propriul serviciu. A închis setul cu un as, după doar 31 de minute: 6-3. Apoi a pornit la fel de în forță și în actul secund, pe care l-a deschis cu un break, într-un game pigmentat cu o nouă dublă greșeală a Simonei. Locul 7 mondial a forțat în game-ul 2, a pus presiune pe Halep și s-a distanțat la 2-0.

Simona a mai luat o gură de oxigen în game-ul cu numărul 3, câștigat nu fără emoții, mai ales că a apărut o nouă dublă greșeală la serviciu. Nu a reușit însă să preia controlul partidei. A părut mereu cu o viteză în minus, în timp ce Sabalenka a rezolvat cu calm toate momentele mai dificile. La un moment dat, în game-ul 5, scorul mingilor de rever câștigătoare era de 8-0 în favoarea Arynei.

Simona nu a renunțat însă. A închis cu o scurtă superbă un game care ar fi putut s-o ducă pe Sabalenka la 4-1. Imediat, Halep a pus-o în dificultate la adversară, revenind de la 40-15 la 40-40. Au urmat însă două servicii teribile ale bielorusei, care s-a apropiat la 2 game-uri de calificarea în finală: 4-2. Game-ul 7 a oferit lovituri spectaculoase din partea ambelor jucătoare. O scurtă teribilă a la Sabalenka a fost urmată de un lung de linie devastator al Simonei. O nouă dublă greșeală a româncei a adus-o pe bielorusă în postura de a servi pentru meci.

Sabalenka nu a ratat ocazia venită. Și-a făcut serviciul, s-a impus cu 6-3, 6-2 după 63 minute și o va înfrunta pe Ashleigh Barty în finala de mâine.

Citește și

Mulțescu, dat la o parte: ”S-a vorbit și atât. Eram disponibil”