Delia Matache și soțul ei, surprinși de un cutremur puternic, în Nepal! Sunt zeci de răniți

Un cutremur cu magnitudinea 6,4 a lovit vineri vestul Nepalului, a anunțat Centrul Național Seismologic din Nepal.

Diverși martori au declarat că acesta a provocat prăbușirea unor case din zonă, iar clădirile din New Delhi, India, s-au cutremurat, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

Ce caută Delia și soțul ei în zonă

În zona respectivă se află și cântăreața Delia care, alături de soțul ei, Răzvan Munteanu, se pregătesc pentru cea mai spectaculoasă și riscantă expediție la muntele Everest.

Cel puțin 20 de persoane au fost transportate de urgență la spital cu răni, a declarat telefonic pentru Reuters un oficial din districtul Jajarkot, Suresh Sunar.

„Colectăm detalii, dar din cauza frigului și a nopții este dificil să obținem informații din zonele îndepărtate”, a declarat el pentru Reuters. „Am mobilizat personalul de salvare”.

Agenția nepaleză a precizat că seismul a avut loc la ora 23:47 (1802 GMT) în districtul Jajarkot din provincia Karnali. Jajarkot se află la aproximativ 500 km vest de capitala Kathmandu.

Imaginile difuzate de presa locală au arătat fațade prăbușite ale unor case din cărămidă cu mai multe etaje.

Unde s-a resimțit seismul

Cutremurul a fost resimțit în districtele învecinate și până în capitala națională Kathmandu, au declarat locuitorii.

„Casele s-au prăbușit. Oamenii au ieșit în grabă din casele lor. Am ieșit în mulțimea de locuitori îngroziți. Încercăm să aflăm detalii despre pagube”, a declarat telefonic pentru Reuters oficialul de poliție Santosh Rokka.

Cutremurul a zguduit clădirile din New Delhi, la o distanță de aproximativ 600 km, potrivit martorilor Reuters. Videoclipuri de pe platforma de socializare X, cunoscută anterior sub numele de Twitter, au arătat oameni alergând în stradă în timp ce unele clădiri erau evacuate.

Centrul german de cercetare pentru geosciințe (GFZ) a stabilit că seismul a avut o magnitudine de 6,2 și o adâncime de 10 km.

Citește și

Drumul la fel de frumos ca Transfăgărășanul: de-abia a fost deschis!