--> -->

Decizie importantă la Dinamo: tot el!

Dinamo se pregătește de derby-ul de sâmbătă, cu Rapid, de pe Național Arena, iar vineri, de la ora 11:00, Flavius Stoican și Florin Răducioiu vor participa la conferința de presă dinaintea duelului.

”Câinii” vin după 4 puncte în ultimele două etape, în care nu au încasat gol, 0-0 cu UTA și 4-0 cu Gaz Metan, iar în urmă cu două zile a remizat, 1-1, într-un amical cu Viitorul Cluj (Liga 3), antrenorul bucureștenilor folosind foarte mulți tineri.

O veste importantă, de ultimă oră, din ”haită”. Cu toate că a fost contestat, de către fani și de către diverși oameni de fotbal, Alexandru Răuță (29 de ani) va purta în continuare banderola de căpitan al lui Dinamo!

Colecționar de ”roșii”

Inclusiv la meciul de sâmbătă cu Rapid, mijlocașul având parte de toată susținerea și încrederea lui Flavius Stoican, a anunțat GSP. Și a oferit și o confirmare din partea tehnicianului.

Printre jucătorii pe care tehnicianul roș-albilor îi are la dispoziție se numără și Alexandru Răuță, revenit după suspendare. De fapt, după o altă absență de pe gazon cauzată de suspendare.

Întrucât închizătorul de 29 de ani a pierdut două din cele șase etape din 2022, din cauza cartonașelor roșii.

A colecționat deja 8 cartonașe galbene în sezonul regulat, va sta o etapă dacă mai ia vreunul cu Rapid, Sepsi și CFR Cluj.

Antrenorul a avut discuții cu jucătorul și i-a recomandat să fie mai atent pentru a evita cartonașele, de orice culoare, mai ales că remiza albă cu UTA a fost obținută cu doi oameni mai puțin pe teren, după eliminările lui Ehmann și Răuță. Dar Alex rămâne căpitanul „câinilor” în continuare.

Ce spaimă a fost în tur!

”Am încredere în Răuță, este un sufletist, este unul dintre cei ce au strâns echipa”, a declarat Stoican pentru Gazeta Sporturilor.

Închizătorul a avut de suferit în partida tur cu Rapid, scor 1-1, când s-a prăvălit la pământ în minutul 38 al confruntării, având probleme respiratorii. În acel moment, Răuță i-a înspăimântat pe toți, fiind nevoia de intervenția medicilor, jucătorul fiind dus la spital, unde i s-a acordat ajutor de specialitate.

După acele clipe teribile, Alex a stat o lună pe tușă, a pierdut trei meciuri oficiale ale ”câinilor”, dar a revenit în echipă și, datorită atitudinii sale de la antrenamente și din meciuri, a primit și banderola de căpitan.

Fotbalistul a adunat 22 de meciuri în actuala ediție, în total 78 de partide în echipamentul bucureștenilor, din 2019 încoace, de când a semnat cu Dinamo.

Păreri diferite

În afara lui Stoican și a jucătorilor, care sunt alături de Răuță, și administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu a avut cuvinte de bine la adresa jucătorului.

”Noi îl apreciem pe Răuță, încearcă să-și facă datoria. Cât despre eliminare, lucrurile astea se mai întâmplă și nu cred că trebuie să-l blamăm”, a spus Răzvan Zăvăleanu, după remiza cu UTA (0-0).

”Normal că trebuie să îi iei banderola! Mie mi-a luat-o Iordănescu la Steaua tot pentru o chestie de genul ăsta, luasem două cartonașe. Normal că m-a durut, m-a luat, a vorbit cu mine.

Cred că și antrenorul, și colegii ar trebui să-l trezească puțin: „Prietene, vezi că la prima ne lași iar, ai grijă ce faci!”, a criticat Ilie Dumitrescu, analist DigiSport, după acel meci.

Citește și

Dana Budeanu: ”Nu la știri, mă, trăiți!”