Decizie de la Bruxelles în cazul României

Decizie de la Bruxelles în cazul României. Ministerul Afacerilor Externe(MAE) avertizează cetățenii care călătoresc în Belgia că țara noastră a fost inclusă în zona portocalie, iar autoritățile din regat pot stabili măsuri și recomandă vigilență crescută.

MAE mai precizează că duminică autoritățile belgiene au anunțat noile măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul regatului, măsuri care au intrat deja în vigoare, imediat după momentul publicării acestora. Condițiile de intrare vizează clasificarea statelor de proveniență a persoanelor care doresc să intre în Regatul Belgiei, pe trei categorii: zona verde – fără măsuri speciale, zona portocalie – autoritățile belgiene pot stabili măsuri specifice (la acest moment se recomandă vigilență crescută) și zona roșie – carantină obligatorie și testare la intrarea pe teritoriul țării.

hotel iceberg balcic-->

Conform informațiilor comunicare public de către autoritățile belgiene, România a fost inclusă pe lista statelor din zona portocalie. Astfel, cetățenilor care intră din România în Regatul Belgiei în scop turistic (călătorie neesențială), începând cu data de 13 iulie, li se recomandă vigilență crescută privind prevenirea și apariția unor simptome asociate infecției cu COVID-19, arată un comunicat MAE.

hotel pam beach olimp-->

Totodată, MAE recomandă cetățenilor români care intenționează să călătorească în Belgia consultarea informațiilor publicate pe site-ul autorităților belgiene http://diplomatie.belgium.be/en.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles +32(0)2 3475338, +32 (0)2 345 0040 și +32 (0)2 344 1658, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă specială, cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice +32(0)2 344 0854.

Citește și:

ROMÂNIA FRUMOASĂ Mănăstirea Izbuc, un loc binecuvântat


magic summer waves--> magic place aqua park crangasi-->

magic summer waves magic place aqua park crangasi
No Comments Yet

Comments are closed