Decizie ce NU pică bine pentru Dinamo: ”Ar fi eronat”

LPF anunță, prin secretarul general Justin Ștefan, că nu dorește trecerea la 18 echipe, decizie care defavorizează echipele aflate în zona retrogradabilă.

Conducătorii lui Dinamo sperau ca din sezonul viitor să existe 18 echipe în Liga 1, pentru a nu avea emoții la retrogradare.

Mmai ales că și ex-selecționerul Mirel Rădoi a susținut public această idee, iar Mihai Stoica, managerul FCSB, printre alții, a transmis că ar fi de acord cu această variată.

De ce a fost posibil acum 2 ani

LPF anunță că nu are gând să crească din nou numărul de echipe, așa cum s-a întâmplat la finalul ediției 2019/2020.

”Suntem de acord cu poziția domnului Burleanu. În momentul în care am trecut de la 14 la 16 echipe a fost situația aceea creată de COVID-19. Deci, în momentul de față, nu se are în vedere modificarea numărului de echipe la Liga 1.

Când ne uităm la anumite probleme financiare pe care le au anumite echipe, vedem că ar fi eronat să mărim campionatul”, a spus Justin Ștefan, la emisiunea ”DigiSport Special”.

Ce știa Mureșan

Chiar și Iuliu Mureșan, administratorul special al dinamoviștilor, avea informații că se pregătește varianta cu 18 echipe.

”Ce ştiu şi ce pot spune e că FRF a angajat o firmă olandeză, care a făcut multe simulări şi studii asupra formatului Cupei României şi al campionatulu, Firma olandeză a spus că un format cu 18 echipe ar fi mult mai rentabil şi mai aproape de adevăr la o ţară precum România. Decizia e la Federaţie”, a explicat oficialul roș-albilor.

Ce susține Burleanu

Zilele trecute, atunci când a fost întrebat pe respectivul subiect, Răzvan Burleanu a respins categoric orice posibilitate de a se trece la un campionat cu 18 echipe, deși Mirel Rădoi a declarat că acesta ar fi planul FRF.

”În momentul de față nu mai suntem într-un scenariu de criză, astfel că este exclusă schimbarea formatului ediției de campionat în curs”, a declarat șeful FRF.

Dar la fel declarase și în primăvara 2020!

Citește și

VIDEO Fenomen spectaculos: a înghețat cascada cu apă termală din Toplița