--> -->

Decizie categorică a lui Edward Iordănescu: un refuz ferm!

Edward Iordănescu are partea sa de glorie în aceste zile, după calificarea matematică la Euro 2024, după o perioadă în care a fost inamicul public #1 pentru suporterii naționalei.

Revenit în țară după 2-1 cu Israel, la Budapesta, selecționerul Edward Iordănescu a anunțat că ia o decizie categorică.

Vrea timp alături de familie, vrea concediu

Printr-un comunicat publicat pe site-ul FRF, Edi Iordănescu a anunțat că la finalul meciului cu Elveția, ultimul din această campanie de calificare, va lua o pauză pentru a se recupera, alături de familie, după preliminarii. Astfel, Iordănescu spune că va refuza orice apariție publică în perioada următoare.

În plus, acesta le-a mulțumit fanilor care au fost alături de națională în meciurile din preliminarii.

„Mă adresez vouă, dragi suporteri ai României și reprezentanți ai instituțiilor media, într-un moment de sărbătoare pentru fotbalul românesc, ca să vă mulțumesc, întâi de toate, pentru contribuția pe care o aveți la această performanță.

Prin energia, afecțiunea, criticile, analizele, încrederea și resursele pe care le-ați alocat constant echipei naționale am putut să devenim mai buni și să obținem această calificare!

Vin în fața jurnaliștilor cu rugămintea de a respecta o decizie personală privind prezența mea în spațiul public pentru perioada de timp următoare și în speranța că iubitorii fotbalului vor accepta argumentele mele.

După acțiunile media din ultima perioadă, urmează mâine o conferință de presă oficială a României premergătoare meciului cu Elveția, interviurile exclusive pentru deținătorii de drepturi tv, apoi conferința de presă după această partidă. În foarte scurt timp vom avea tragerea la sorți a grupelor EURO 2024, cu acțiunile de presă aferente.

”Sărbători alături de cei dragi”

Așadar, suficiente oportunități, în viziunea mea, ca să pot răspunde tuturor demersurilor jurnalistice și să oferim publicului român răspunsurile și reacțiile pe care le așteaptă. Dincolo de acțiunile media oficiale ale echipei naționale însă, vă solicit respectuos să înțelegeți faptul că nu voi onora alte solicitări de interviuri telefonice, scrise, prezențe în cadrul emisiunilor.

Doresc să dedic puținele zile libere care vor fi înainte și după tragerea la sorți EURO 2024, în preajma sărbătorilor de iarnă, familiei mele. Și să-mi trag sufletul după o campanie fericită, reușită, dar în care am investit toată energia mea.

Astfel încât foarte repede să revenim la pregătirea turneului final EURO 2024 cu toate forțele, la turație maximă! Decizia mea vine inclusiv din respectul pe care îl port instituțiilor media din România.

Nu aș putea onora toate solicitările, nu vreau ca anumiți jurnaliști să se simtă nedreptățiți, la fel cum nu accept o eventuală listă de priorități în onorarea solicitărilor media. Deschis, transparent și sincer, așa cum mă știți, prefer să continuăm drumul bun în baza acelorași principii care ne-au ghidat și până azi. Vă mulțumesc încă o dată”, a fost mesajul selecționerului.

Citește și

Imaginea care a făcut înconjurul lumii după meciul Israel – România