Decizia lui Uhrin: all in pe baraj

Încă de zilele trecute, și înaintea, și după etapa cu Sepsi (0-0), Dusan Uhrin a vorbit despre condiția fizică slabă a echipei.

Speriat de ceea ce a găsit

În realitate, el a constatat în antrenamente că e dezastruoasă condiția, nu e doar slabă! După ce a revenit la București i-a testat pe fotbaliști și a căutat să amelioreze nivelul pregătirii fizice cu două antrenamente mai tari decât erau de obicei.

Criza de efectiv a devenit foarte clară spre finalul acelui joc, unul în care Uhrin l-a coborât pe atacantul Irobiso ca fundaș central, fiindcă nu mai avea nici un stoper care să-i completeze apărarea.

Dușan l-a readus ca preparator fizic pe Cristian Radu, care era angajatul clubului, dar nu mai apărea pe la Săftica, după o perioadă în care dinamoviștii au preferat să economisească niște bani și nu au mai plătit vreun astfel de specialist.

Sacrifică play-out-ul pentru vârful de formă la baraj

Cehul e îngrijorat și e chiar încurcat de situație. El crede că ar fi capabil să aducă echipa la un nivel de pregătire decent, însă pentru a repara condiția fizică în timpul sezonului ar trebui să sacrifice rezultatele în partidele care au mai rămas din play-out, susține GSP.

Antrenorul a observat deja că antrenamentele tari îi obosesc fotbaliștii și cresc riscul accidentării lor. Forțând cu un program pe care echipele normale îl folosesc vara, înaintea campionatului, Uhrin și-ar putea aduce jucătorii în formă pentru barajul de salvare de la retrogradare, însă el ar compromite și puținele șanse care le-au mai rămas ”câinilor” de a-și asigura salvarea înaintea barajului.

Au mai rămas șapte etape din play-out și Dinamo e cu nouă puncte în spatele Chindiei, prima formație aflată deasupra liniei ultimelor patru. Retrogradatele direct sunt cunoscute: Gaz Metan și Clinceni, afectate de probleme economice grave și condamnate să nu primească licențe pentru campionatul viitor.

Citește și

Uhrin cu gândul la baraj nu la Bonetti