--> -->

Acuze și mută atenția: ”Nu e vina mea”

Cristi Sandu, fostul preparator fizic al roș-albilor, a oferit astăzi un interviu în care și-a expus punctul de vedere vizavi de pregătirea echipei. Sau nepregătirea echipei!

S-au jucat de-a pregătirea

Angajat de către club la sosirea lui Dario Bonetti, în vară, Cristi s-a ocupat direct de pregătirea echipei pe durata mandatului italianului.

A sosit Mircea Rednic, a fost nevoit să dispară din peisaj, ”Puriul” și-a adus propriul preparator. A plecat Rednic, a sosit Flavius Stoican, iar ”câinii” nu au avut preparator fizic! Cu toate că Sandu se ocupa de meseria lui cu fotbaliștii care nu intrau în planurile formației, gen Nica, Țîră, Nunic sau Kainourgios.

Adică prima echipă nu avea preparator, ci doar cei de prisos, care urmau să plece! A venit Uhrin, a cerut preparator, Cristi s-a prezentat la treabă, doar că nu a ajuns la un numitor comun cu conducerea, așa cum are să explice el într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor.

”N-are cum să fie vina mea”

”În primul rând, vreau să clarific situația. S-au declarat multe, s-a vehiculat că sunt mulți accidentați și de aceea am fost demis. Eu n-am venit cu niciun antrenor, n-am venit cu Dario Bonetti. Am fost contactat de club, am negociat prin intermediul clubului.

Apoi, el a plecat, a venit Mircea Rednic, cu propriul preparator. După ce Rednic a părăsit echipa, n-am mai fost preparator principal la echipă. De fapt, din iarnă nu a mai fost niciunul la Dinamo! Mă refer la mandatul lui Flavius Stoican. S-a vehiculat că eu aș fi de vină și n-am cum! N-am fost acolo, la antrenamente.

Nu vreau să acuz pe nimeni de anumite greșeli, fiecare e responsabil de ceea ce face. Vizavi de experiență, cu toții am fost conștienți că e vorba de o situație cum nu a mai fost de-a lungul istoriei. Am luat-o de la început ca pe o provocare. Ne-am și mi-am asumat, am dat tot ceea ce am putut mai bine. N-am ce să reproșez, dar nu mi s-a părut corect ca eu să plec atunci când a venit Mircea Rednic, după doar două luni, pentru că aveam contract până la 30 iunie”, a comentat preparatorul fizic.

”E un mare semn de întrebare”

”M-am ocupat de jucătorii care nu prindeau lotul. Rednic a plecat cu staff, preparator, dar în iarnă nu s-a apelat la serviciile mele! Înțeleg că înainte era Rednic cu preparator, dar apoi?

Nu e treaba mea, dar e un semn de întrebare pe care îl ridic. Eu nu sunt responsabil de situația actuală a jucătorilor! Nu sunt eu vinovatul. Să răspundă cine e în măsură, nu pot răspunde de niște fapte care nu sunt în curtea mea.

Nu m-a căutat nimeni (n.red după plecarea lui Rednic și sosirea lui Stoican).

Apoi, am revenit când cu Uhrin. Am fost, am evaluat situația, am prezentat o strategie, dar n-am ajuns la un numitor comun. „Atunci nu mă mai expun mai mult de atât”, am transmis. Dacă, Doamne ferește, se degradează și mai mult situația, ce fac eu?! Mă expun mai mult decât am fost deja! Nu vreau să-mi deteriorez și mai mult cariera.

Ce strategie am propus? Chestii interne, de pregătire, de strategie, de refacere. Nu știu de ce, poate atât pot oamenii, nu au fonduri, buget etc. Dar nu mai puteam să-mi asum. Ne-am strâns mâna frumos, prietenește, asta a fost”, a mai spus el.

”Sunt conștiincioși”

Cristi Sandu s-a referit și la jucători. Le ia apărarea!

”Sunt profesioniști, deși sunt afectați de știrile negative despre ei, despre Dinamo. Își doresc enorm să facă treabă bună, sunt la fel de profesioniști ca și jucătorii ce se bat la titlu. Vin înainte și fac sală, fac și după, se îngrijesc, sunt conștiincioși, profesioniști! Serios.

Chiar nu-și bat joc! Că e vreunul care e mai puțin conștiincios… Cei mai mulți sunt profesioniști. Ei vor, dar nu pot! Factori externi au erodat situația lor, schimbări în lot, de antrenori, nu a fost pregătire. Nu ține, săracii, doar de ei, sunt oameni!”, a încheiat el.

Citește și

Gata, Cîțu a luat decizia finală: ”Am depus”