De unde vine pericolul pentru Dinamo la Sibiu

Dinamo o întâlnește sâmbăta pe Hermannstadt, de la 17:00, duel contând pentru runda a 13-a din Superliga, în direct la TV pe Prima Sport 2, Orange Sport 1 și Digi Sport 1.

Neînvinși de 8 etape

Echipa lui Marius Măldărășanu este neînvinsă de 8 etape, în care a bifat șapte remize și o victorie. Ardelenii sunt pe loc de play-off, 6, au remizat acasă, cu Rapid, Sepsi, FCSB, echipe ce-au învins Dinamo, și U Cluj, au un singur eșec pe propriul teren, cu Farul (0-1), în runda inaugurală a acestei ediții.

În week-end-ul trecut, când a fost pauză în Liga 1 pentru meciurile interțări în campania de calificare la Euro 2024, Dinamo nu a antamat niciun meci de verificare.

În schimb, echipa lui Marius Măldărășanu a jucat într-un amical cu Șelimbăr, formația lui Claudiu Niculescu, locul secund în Liga 2. Hermannstadt s-a impus, scor 2-1, după golurile lui Găman (30) și Fonseca (90).

Valerică Găman, 34 de ani, este una dintre piesele de rezistență din apărarea sibienilor. Portughezul Ruben Fonseca nu a marcat niciun gol în Liga 1 până acum, dar a făcut-o în aceste amical cu Șelimbăr și vrea să repete isprava sâmbătă cu Dinamo.

Viață grea pentru defensiva ”câinilor”

Apărarea „câinilor”, acolo unde Ovidiu Burcă mizează pe Lucas, Bena și Patriche, va avea viață grea cu ofensiva ardelenilor. Hermannstadt a avut un singur meci fără să marcheze gol în seria de 7 remize și o victorie în ultimele 8 runde, dar și atunci a obținut un punct, o remiză albă la Ploiești, cu Petrolul.

La partida cu Hermannstadt, în deplasare, sâmbătă, „câinii” au alocate 2.000 de tichete, anunțându-se foarte mulți fani ai dinamoviștilor din zona Transilvaniei.

17 goluri a reușit Hermannstadt în acest sezon de L1, al 6-lea atac din campionat

Vârfurile lui Hermannstadt produc goluri

Din iulie 2021 antrenor principal la Hermannstadt, formație pe care a și promovat-o în mai 2022, Marius Măldărășanu a reușit și să recondiționeze niște jucători de atac, fotbaliști care nu-și mai găseau locul pe la alte formații, unele de top.

26 de goluri și 5 assist-uri a adunat Paraschiv pentru Hermannstadt în 67 de meciuri

În primul rând, Daniel Paraschiv, unul dintre oamenii de gol din Liga 1, cu 6 reușite și 2 assist-uri în primele 12 etape. Chiar dacă n-a mai dat gol de o lună, fotbalistul care cochetează și cu prima reprezentativă (o selecție, un gol la tricolori) va fi un pericol pentru Burcă et Co.

Apoi, sunt extrema Silviu Balaure (ex-Astra, 3 goluri în 12 etape), atacantul Gabi Iancu, cu 4 campionate câștigate în România, cu gol etapa trecută la Craiova (1-1 cu FCU), cu două goluri în 11 etape și mijlocașul ofensiv Cristi Neguț (ex-Chindia și CFR Cluj), titular în ultimele etape, cu două assist-uri în 11 runde.

8 goluri a marcat Dinamo în actuala ediție, cel mai slab atac din campionat, alături de UTA (Gregorio – 3, Abdallah, Politic, Costin, Larrucea, Duban (autogol) – câte unul)

Citește și

De ce n-a ajuns Lupescu la Dinamo din Liga 1: ”Discuții exploratorii”