--> -->

De la Dinamo la PSV: ”Clubul nu ia nimic”

Andrei Anghel Constantinescu, antrenorul grupei 2009 de la Dinamo, a vorbit despre tinerele talente pe care le are la echipa pe care o pregătește.

Tehnicianul susține că Eduard Ilincaș, unul dintre jucătorii pe care el însuși i-a adus la Dinamo, va pleca în această vară la juniorii lui PSV Eindhoven.

Motivul pentru care pleacă gratis

Chiar dacă e o lovitură la nivel de copii și juniori, clubul Dinamo nu va încasa niciun ban în schimbul tânărului mijlocaș, susține antrenorul Andrei Constantinescu.

”Am 5 jucători foarte buni la grupa mea. Unul dintre ei pleacă în vară la Eindhoven, consider că e ușor prea devreme, dar e spre binele lui. A fost ofertat de clubul respectiv și se va muta acolo cu familia.

Clubul Dinamo nu primește nimic pentru că acest jucător și-a plătit tot. E vârsta la care niciun club nu primește nimic de la nimeni. Dacă vrei să pleci, pleci în perioada de transferuri dacă-ți plătești grila de formare”, a declarat Andrei Constantinescu pentru ProSport.

”O problemă a fotbalului românesc”

E vârsta la care nu cred că poți face un contract de vreun fel cu un jucător minor. E o problemă a fotbalului românesc. În nordul țării sunt microbuze care zilnic iau jucători români cu tutore delegat și merg la Debrecen și fac antrenament.

Copilul care pleacă la Eindhoven se numeșe Eduard Ilincaș și joacă mijlocaș central. E la creație”, a mai declarat Constantinescu.

Eduard Ilincaș a participat la două Training Camp-uri organizate de Soccer Academy Eindhoven, atât în România, cât și în Țările de Jos.

Eduard Ilincaș se va întâlni la PSV Eindhoven cu un alt român în vârstă de 14 ani, Denis Crișan.

Citește și

Halep și Mouratoglou: ”Hai la treabă!”