De colecție: românii prezenți la un moment istoric

Mircea Lucescu (76 de ani) și Ion Țiriac (83 de ani) s-au numărat printre numele uriașe din sport care au fost prezente în tribunele ”Stade de France” la finala Ligii Campionilor, pe care Real Madrid a câștigat-o pentru a 14-a oară.

Los Merengues s-au impus, din nou, în ultimul act la Paris, contra lui Liverpool, scor 1-0, după golul lui Vinicius și un joc excepțional în apărarea.

Nume de gală

Nume uriașe prezente la superduelul dintre dintre Liverpool și Real Madrid. Pe lângă Zidane, Iker Casillas, Raul, Steven Gerrard, Kenny Dalglish, Ian Rush sau Rafael Nadal, în tribunele arenei din capitala Parisului s-au remarcat și românii Mircea Lucescu și Ion Țiriac.

Antrenorul lui Dinamo Kiev și fostul număr 1 ATP au fost surprinși asistând la spectacolul produs de cele două echipe. Cei doi nu au fost singuri, între ei aflându-se și brazilianul Ronaldo Nazario, fostul mare atacant al ”galacticilor”.

Finala a început cu 37 de minute întârziere din cauza unui haos la nivel de organizare fără precedent. De pildă, la 21:45, când accesul în arenă trebuia finalizat, mii de suporteri erau încă la porțile de acces.

Cifre memorabile

4 Ligi ale Campionilor are Ancelotti în palmares, 2 cu AC Milan, 2 cu Real Madrid. E singurul antrenor din istoria fotbalului care ajunge la o asemenea bornă

9 intervenții a avut Courtois la Paris. ”În Anglia nu primeam suficient respect. Ei bine, le-am arătat eu azi!”, a declarat la final belgianul, magistral în poarta Realului.

Citește și

Cât costă o noapte de cazare în casa de vacanță a Prințului Charles, din Covasna