De ce nu merge Raed Arafat să voteze la locale

Secretarul de stat în cadrul MAI, Raed Arafat, a devenit o figură cunoscută și mai mult cu ocazia pandemiei de coronavirus. Un om important în angrenajul autorităților, ardeleanul a precizat că el nu va vota cu ocazia scrutinului de mâine.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență nu are viză de flotant în Capitală. Conform documentelor sale, el are domiciliul în continuare în Mureș. ”Voi fi în București toată ziua de duminică. Nu am făcut viză de flotant, așa că nu am cum să votez. Voi fi la minister. Nu pot să mă duc până acasă și să votez, mai ales că înlocuiesc un coleg în Capitală. În rest, am mers la toate celelalte campanii, am votat”, a precizat Arafat pentru Digi 24.

Votul electronic ar fi rezolvat astfel de situații, susține el. “Lumea evoluează, e normal să ajungem să votăm și să facem multe lucruri pe cale digitală”, a adăugat Arafat. Deschiderea școlilor va duce, inevitabil, la creșterea numărul de infectări cu noul coronavirus. “Probabil, nu putem să spunem că este de acolo efectul, dar este clar că anul şcolar va duce la o creştere şi acuma începem să o vedem. Este, poate, mixt şi din alte motive, pentru că s-au întâmplat în acelaşi timp aproape, s-au întors oamenii la muncă, sunt mai multe lucruri care au dus la această creştere.

Dar trebuie să urmărim mai departe, să vedem: apar focare, nu apar focare în şcoli, cât de des apar, pentru că de apărut sigur or să fie. Cât de des, cât de frecvent, cât de serioase sunt focarele care apar…”, a declarat Raed Arafat.

Citește și

MM Stoica despre Dinamo când a avut probleme: ”Dumnezeule, m-am rugat!”

No Comments Yet

Comments are closed