De ce n-a ajuns Lupescu la Dinamo din Liga 1: ”Discuții exploratorii”

Fostul mare fotbalist Ionuț Lupescu (54 de ani) s-a înțeles cu CS Dinamo, se va ocupa de academia clubului din Liga 3, pe care și-a propus să o transforme într-una de mare succes.

Așa cum a declarat fostul component al Generației de Aur (detalii aici), el va face un audit a situației la CS Dinamo pentru a scana problemele de la Academie, urmând apoi să promoveze un plan de redresare și de revitalizare în Ștefan cel Mare.

Totodată, a explicat și care a fost stadiul discuțiilor cu cei de la FC Dinamo 1948, grupare din Liga 1, mai ales că foarte mulți suporteri îl așteptau să preia conducerea administrativă a clubului.

”La FC Dinamo 1948 nu a fost nicio negociere, nicio discuție, nimic. Doar o discuție lejeră cu domnul Voicu și atât. Nu am discutat niciun moment să mă implic la FC Dinamo. Așa că nu pot discuta despre un subiect care nu există”, a precizat Ionuț Lupescu, pentru GSP.ro.

”E de bun augur”

Administratorul special al dinamoviștilor, Andrei Nicolescu, a oferit prima reacție vizavi de instalarea lui Ionuț Lupescu la CS Dinamo, tot pentru sursa citată.

„E de bun augur revenirea lui Ionuț Lupescu în România. Noi nu am renunțat la ideea de a avea o academie comună, dar ține de regulamente. Nu schimbă cu nimic relația noastră cu CS Dinamo, suntem interesați, vedem care sunt soluțiile pentru o relație la nivel de academii.

Revenirea lui Lupescu în fotbalul dinamovist, faptul că validează modul de lucru de acolo (n.red CS Dinamo), poate să îmbunătățească tot ceea ce ține de suflarea dinamovistă. CS Dinamo va deveni acționat în cadrul clubului nostru de fotbal.

Salutăm revenirea lui Ionuț Lupescu în fotbalul românesc”, a punctat conducătorul grupării din Liga 1.

Reacția lui Nicolescu despre absența fostelor glorii din club

Andrei Nicolescu, administratorul special al lui Dinamo, a explicat pentru GSP punctul de vedere al clubului vizavi de absența foștilor mari jucători ai „câinilor” din stuctura organizatorică a clubului din prima ligă: „Noi nu suntem pregătiți funcțional ca și club, în acest moment, să beneficiem de expertiza cuiva de genul lui Ionuț Lupescu sau ce altă fostă mare glorie mai puteți aduce în discuție.

Trebuie să ne punem la punct ca organizare, mai întâi, ca să vedem cum putem întări toate departamentele.

Discuțiile lui Eugen Voicu cu Andrei Nicolescu au fost exploratorii. Atât. Lucrurile se așează zi de zi la club, ceea ce e acum este consecința anilor de zile, din urmă, în care au fost probleme multiple. Nu era nimeni la Dinamo dintre foștii fotbaliști când am ajuns noi la club. Cei ce erau, precum Iulian Mihăiescu, de exemplu, au rămas, continuă”.

Citește și

Avocatul lui Mario Iorgulescu: ”Trei instanțe din Italia spun că el nu poate fi încarcerat”