De ce Bulgaria a atras turiștii români ce mergeau în Turcia și în Grecia

O destinație foarte căutată de vacanță, în această vară coronavirus, este Bulgaria, pentru concediile în străinătate. O spun statisticile și analiștii din turism, mai ales că vecinii de la sud de Dunăre au absorbit și clienții ce se duceau vara, cu predilecție, în Grecia sau în Turcia.

Conform analizelor specializate, nucleul turiștilor români care au ales Bulgaria ca destinație de vacanță este alcătuit din cei cu venituri medii sau peste medie. Undeva la minim 800 – 1.000 de euro pe lună, pe membru adult. Face parte dintr-o familie cu cel puțin un copil și provine din marile orașe ale României.

“Mare parte din clientela din Bulgaria – poate chiar 50% dintre turiștii actuali – nu a mai fost pe litoralul bulgăresc până acum. Pentru că Bulgaria este, în general, o destinație pentru familii, observăm o creștere a segmentului pentru cupluri. Ei constituiau clientela pentru Turcia și Grecia”, a declarat Sebastian Constantinescu, CEO Travel Planner, conform Ziare.com.

Într-o analiză a celor de la Travel Planner, Bulgaria este cea mai permisivă destinație pentru turiștii români.

“Cei ce merg în Turcia și în Grecia de obicei caută acum hoteluri în Bulgaria, deoarece este cea mai permisivă destinație pentru turiștii români. Nu solicită teste PCR, nu trebuie să stai în carantină la întoarcere, pentru că nu s-a raportat niciun caz de COVID-19 pe litoralul bulgăresc și reprezintă una dintre cele mai sigure destinații europene”, a mai spus Constantinescu. Românii sunt atrași în Bulgaria de hoteluri de 4 și 5 stele.