--> -->

De ce ar fi favorită Voluntari. De ce ar fi favorită Dinamo, diseară

FC Voluntari – Dinamo se joacă diseară, de la ora 21:45, în etapa #6 din Liga 1. Meciul e televizat de Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1.

Dinamo merge la Voluntari după 4 puncte obținute în ultimele două etape, remiză cu U Cluj (1-1) în deplasare și victorie acasă cu FC Botoșani (1-0), partida de pe stadionul „Anghel Iordănescu” fiind programată mâine seară, sâmbătă, de la ora 21:45.

FC Voluntari este revelația primelor cinci runde ale sezonului, începând etapa 6 de pe locul 3. Eșecul din Bănie, 1-3 cu FCU Craiova, a mai descumpănit echipa lui Ilie Poenaru, antrenor care încă nu are licența PRO.

5 detalii pentru care FC Voluntari ar putea fi considerată favorită în meciul cu Dinamo

FC Voluntari n-a mai pierdut pe teren propriu de pe 12 februarie 2023, cu FCSB (1-2), au urmat 5 victorii şi 4 rezultate de egalitate.

2-1 a fost scorul ultimei confruntări directe dintre cele două formații, victorie FC Voluntari, goluri Rață și I. Gheorghe, respectiv Sorescu, pe 22 oiembrie 2021.

Experiența superioară a lotului ilfovenilor, FC Voluntari având o medie de vârstă de 26 ani și 3 luni, cea mai mare din campionat. Dinamo are o medie de vârstă de 25 de ani și o lună.

Ilfovenii s-au bazat pe 20 de fotbaliști în primele 5 runde, dintre care 10 au fiecare peste 100 de prezență în Superligă.

FC Voluntari are 4 victorii și o remiză în ultimele 5 meciuri din L1 jucate pe teren propriu: victorii cu Rapid, FC Botoșani (de două ori) și Mioveni, egal cu Petrolul.

3 detalii pentru care Dinamo ar putea fi considerată favorită în meciul cu FC Voluntari

Dinamo a bifat 16 victorii în cele 21 de meciuri directe din competiția internă, ilfovenii având 3 victorii, alte două meciuri s-au încheiat la egalitate.

Dacă Voluntariul a pierdut în ultima rundă, 1-3 cu FCU Craiova în Bănie, Dinamo a prestat un fotbal solid cu FC Botoșani, 1-0, iar Dennis Politic a fost unul dintre evidențiații etapei.

„Câinii” vor fi ca acasă la Voluntari. Cel puțin 1.000 de suporteri ai „câinilor roșii” vor fi prezenți la meci sâmbătă seară, galeria PCH făcând un apel public ca fanii să fie în număr cât mai mare la partidă.

Un unct a cucerit Dinamo din deplasările sezonului, până acum, 1-1 cu U Cluj, la Mediaș, în rest, a pierdut Derby de România cu FCSB (1-2).

Citește și

Stațiunea din România care a renăscut și strălucește: este căutată iar de către străini