--> -->

De ce a primit Dem Rădulescu porecla de ”Bibanu”. A pornit de la meseria tatălui

Unul dintre cei mai mari actori de teatru și de film ai României, Dem Rădulescu a primit porecla ”Bibanu”, dar puțini știu, de fapt, de ce îi spuneau așa apropiații.

Negustor de pește în piață

Totul a pornit de la meseria tatălui actorului. Acesta era negustor de pește în piață, iar după ce fratele lui a luat un pește la școală, pentru a-l da profesorului pe post de material didactic, copiii au început să îi spună acestuia ”Bibanu”.

După aceea, și lui Dem Rădulescu a început să îi se spună tot așa, iar colegii îl strigau cu apelativul ”Fratele lui Bibanu”.

Până la urmă, porecla ”s-a prins” mai degrabă de marele actor decât de fratele lui, după cum chiar el a mărturisit.

Povestirea marelui actor

”Tata era negustor de peşte, în piaţa din Vâlcea. Fratele meu mai mare a luat într-o zi un biban frumos, l-a învelit într-un ziar şi l-a dus la şcoală, cu gândul să i-l dea profesorului, ca să-l arate ca material didactic elevilor. Mai întâi lui i-au spus copiii «Bibanu’».

După aia mi-au zis «Fratele lu’ Bibanu’», pe urmă porecla s-a prins de mine. Acolo am apărut pentru prima dată cu numele ăsta: Rădulescu-Bibanu’”, povestea marele actor român.

Strigat pe hol și asta a fost!

După ce a intrat la Facultatea de Teatru, un vâlcean coleg cu el l-a strigat pe holuri cu numele de ”Bibanu” și așa i-a rămas numele până la final.

”După ce am intrat la Teatru, m-am pomenit într-o zi că un student din anul III, vâlcean de-al meu, striga după mine «Mă, Bibanule!». Şi «Bibanu’» am rămas”, povestea regretatul actor.

Regretatul actor Dem Rădulescu și-a dat seama de pasiunea sa pentru teatru târziu, iar la începutul adolescenței sale, el și-a dedicat vremea boxului și la 17 ani chiar a câștigat o stea de aur, la un campionat de amatori, la Râmnicu Vâlcea, orașul lui natal.

Citește și

Singura plajă din România unde poți înota cu delfinii, dacă ai noroc