--> -->

De ce a plecat Ovidiu Burcă din cantonamentul ”câinilor” în week-end

Tehnicianul celor de la Dinamo, Ovidiu Burcă (43 de ani), a plecat, în acest weekend, din cantonamentul pe care „câinii roșii” îl desfășoară la Zrece, în Slovenia.

Ovidiu Burcă a plecat din cantonamentul lui Dinamo din Slovenia

Din informațiile GSP, tehnicianul grupării din „Ștefan cel Mare” a plecat în week-end la București pentru a participa la cursurile pentru licența PRO și va reveni duminică, 2 iulie, în Slovenia, pentru a-și conduce formația în partida amicală contra formației Zalaegerszeg, echipă care a terminat sezonul trecut pe poziția a noua în prima ligă maghiară.

Meciul amical dintre Dinamo și Zalaegerszeg se joacă duminică, de la ora locală 18:00, un ceas mai târziu la București. Până atunci, jucătorii celor de la Dinamo s-au pregătit sub comanda lui Iulian Mihăescu și Sorin Colceag, doi dintre antrenorii secunzi din staff-ul lui Ovidiu Burcă. Ambii dețin licența PRO.

Ovidiu Burcă poate activa în Superliga chiar dacă nu are licență PRO

Cu toate că încă nu deține licența PRO, necesară pentru a fi „principal” în prima ligă, Ovidiu Burcă va putea activa pe prima scenă chiar și fără acest document.

FRF a precizat că tehnicianul „câinilor” va putea sta pe bancă în următoarea stagiune de Liga 1, fiind salvat de regulament.

Concret, acesta prevede că „antrenorii care promovează de la Liga 2 la Liga 1 și se înscriu în timpul regulamentar pentru Licența PRO, pot sta un an pe bancă, având aceleași drepturi cu tehnicienii care au deja licența PRO”.

Lucian Burchel, șeful Școlii de Antrenori din cadrul FRF, a precizat: „Conform unei reglementări mai vechi din RSA (art 20, pct 2, alin 1) care este încă valabilă conform căreia, în mod excepțional, un antrenor cu licență UEFA A care promovează cu echipa în Liga 1 își păstrează poziția de A1, cu următoarele condiții: să fie declarat ADMIS la primul curs de licență UEFA Pro organizat de SFA, să nu întrerupă participarea la curs și să absolve cursul”.

Citește și

Fosta iubire pasageră a lui Dan Bittman: „Nici nu se mai pune”