--> -->

De ce a fugit Florin Piersic jr: ”Îmi mâncam salariul la păcănele”

Florin Piersic jr a fugit toată viața lui de a fi comparat cu celebrul său tată, Florin Piersic, încercând să-și modeleze propria carieră.

Invitat în cadrul emisiunii ”40 de întrebări cu Denise Rifai”, de la Kanal D, actorul și regizorul în vârstă de 54 de ani s-a destăinuit și a vorbit despre lupta pe care a avut-o cu viciile.

Marele viciu – fumatul. Deprins încă din adolescență. „Un drog atât de puternic încât n-am mai avut nevoie de un altul”, a comentat în urmă cu mai mulți ani Piersic jr. Ulterior, artistul le-a vorbit deschis elevilor, în 2010, despre greșelile pe care le-a făcut din cauza tentațiilor și i-a sfătuit să-și aleagă cu mare grijă modelele și ideile de urmat.

”A fost un drog”

„În alea șase luni n-am avut altă preocupare, n-am avut ocupație, n-am fost absorbit de vreun proiect. Era un club, o „bombă” aproape de casa în care locuiam. Nu aveam mașină, nu aveam la ce să mă uit la televizor, nu era Netflix, nu aveam nimic. Mă duceam să joc biliard în clubul ăla și să-mi mănânc salariul la păcănele!

Și mă obișnuisem cu mica faună de acolo, parcă dintr-un film de Tarantino. A fost o școală pentru mine, un drog, te obișnuiești cu suita aia. Trebuia să joc prostia aia. Nu mai știu cum am scăpat, probabil, nu am mai avut bani. Înțelegeam că sunt pe un drum greșit”, a comentat Piersic jr.

Ce nu l-a tentat niciodată

”Asta cu fumatul e o greșeală. N-am fost bețiv sau drogat. N-am fumat în viața mea o țigară de marijuana, nu m-a tentat. Dar țigările normale sunt încă un drog, trebuie să scap de ele.

Nu sunt atât de dificil pe cât mi s-a dus vorba că sunt. Contează comunicarea. Devin dificil când comunicarea e ruptă.

Modestia este defectul din cauza căruia am suferit cel mai mult. Este o tâmpenie să fii modest, mai ales epoca în care trăim acum. Dictează să spui: „Sunt genial, sunt nemaipomenit”. Dar mi se pare că e o dovadă de nesimțire. Nici nu pot să-mi dau singur la picioare, să spun că sunt prost. Sunt un actor bun, sunt un regizor bun, aștept să vină din partea altora aprecierile și dorința de a lucra împreună”, a mai spus Piersic pentru sursa citată.

Citește și

Cancelarul Austriei despre boicotul anunțat de români: ”Ar dăuna tot României”