De ce a dispărut Gorka Larrucea de la Dinamo

Dinamo a bifat cu U Cluj (0-1) a 5-a înfrângere la rând și a adunat 13 etape consecutive fără victorie, adică 10 eșecuri și 3 remize. Este limita de jos la care a ajuns vreodată formația ”câinilor roșii”!

Gorka Larrucea (30 de ani), fotbalist care a fost punct fix în angrenajul echipei în Liga 2, folosit intens de Ovidiu Burcă și în Superligă, lipsește de câteva etape bune din primul 11 al lui Dinamo.

IAM Sport a aflat problema cu care se confruntă mijlocașul, una rar întâlnită pentru un fotbalist. Mai exact, are o bursită la șold. Probabil, nu va juca nici în ultimele două etape din 2023.

Mijlocașul spaniol, pe tușă de o lună

Gorka Larrucea a sosit, pe parcursul sezonului trecut, la Dinamo și a devenit, pas cu pas, fotbalist esențial în angrenajul echipei. Acesta a fost punct fix în fața apărării atât în Liga 2, cât și în Superligă.

Deși trecerea de la eșalonul secund la primul s-a simțit și la el, jucător cu aproape 200 de meciuri în campionatele din Spania, Ovidiu Burcă s-a bazat pe iberic și în începutul acestei stagiuni.

Totuși, fotbalistul lipsește de fix o lună. Pe 12 noiembrie, acesta era titular și integralist în duelul cu Univerisitatea Craiova, de pe ”Ion Oblemenco”, în înfrângerea la limită, 1-0.

În următoarele patru partide, cu FCSB, Sepsi, Oțelul Galați (Cupa României) și Universitatea Cluj, acesta nu a bifat niciun minut pe teren.

Ce înseamnă acest lucru?

Bursita este o inflamație care afectează bursele, adică acei mici săculeți care conțin lichid de la nivelul articulațiilor, săculeți care au rolul de a facilita mișcarea și de a reduce fricțiunea dintre suprafețele componentelor articulare (oase, tendoane sau mușchi).

Problema lui Gorka Larrucea se numește bursită trohanterucă și este, practic, o inflamație, cum am menționat, la nivelul șoldurilor.

Încă este sub semnul întrebării, din informațiile noastre, dacă Zeljko Kopic se va putea baza pe fotbalist la partida cu FC Botoșani, din etapa viitoare.

Citește și

Bulgaria acuză România în dosarul Schengen: „O oarecare inconsecvență”