--> -->

De ce a ajuns să poarte Dudea banderola de căpitan la Dinamo: ”Așa am decis”

Ovidiu Burcă a propus câteva schimbări importante din momentul în care a venit la Dinamo.

Printre ele și faptul că Alin Dudea, fost campion la juniori cu CSU Craiova, de 8 ani în Ștefan cel Mare, să poarte banderola de căpitan!

Nu și-a atins potențialul

În vara 2014, a fost o adevărată lovitură pentru ”câini”, iar Mihai Rotaru, patronul CSU Craiova, a fost lovit în orgoliu, când Dinamo i-a luat gratis unul dintre căpitanii de la juniori! A dat oameni afară de la centrul de juniori pentru această ”mutare”!

Totuși, actualul fotbalist de 25 de ani nu s-a dezvoltat așa cum se estima. A adunat 28 de meciuri în tricoul ”câinilor”, în rest a fost împrumutat la diverse cluburi. Momentan, Ovidiu Burcă a decis să poarte banderola de căpitan.

Așa s-a întâmplat în amicalul cu Popești-Leordeni (1-0), după ce tânărul fundaș a mai avut această onoare în diverse momente din amicalele precedente, după ce au ieșit de pe teren Bogdan Gavrilă și Vali Lazăr.

Astăzi, de la ora 10:00, Dinamo are ultimul amical, cu CS Tunari.

”Trebuie să aibă anumite calități”

”Căpitanul trebuie să aibă anumite calități. În primul rând, Dudea este de foarte mult timp la Dinamo, este jucător care are anumite caracteristici, e jucător de centrul terenului. Dar asta nu înseamnă că Lazăr nu poate să fie și el căpitan. Așa am decis eu astăzi. Vom vedea în continuare care va fi cea mai bună alegere pentru postul de căpitan”, a spus Burcă, după meci.

În această vară, Dinamo a adus jucători experimentați: Valentin Lazăr (32 de ani, mijlocaș), Bogdan Gavrilă (30 de ani, mijlocaș), Neluț Roșu (29 de ani, mijlocaș) și Vasile Buhăescu (34 de ani, atacant).

”Eu asta am simțit la ei”

”Lucrurile sunt așa cum le știam. M-am înhămat la munca asta, n-are rost să spun ce am găsit aici. Dar ușor, ușor, lucrurile se mișcă în direcția bună. Trebuie să construim cu liniște, cu răbdare.

Nu sunt blazați jucătorii, dar nu se simt confortabil să știe că am retrogradat și este unul dintre cele mai grele momente din istoria clubului. Dar îi simt că își doresc să o readucă pe Dinamo în prima ligă.

Pe termen scurt, e nevoie de întăriri. Suntem destul de puțini. Știu că cei din conducere sunt în discuții cu mai mulți jucători. Nu e ușor să convingi jucători. Și staff-ul mi-a fost greu să-l fac. Lumea e speriată de instabilitatea care a fost la Dinamo”, a mai zis tehnicianul.

Citește și

Casa prinţului Charles din Viscri, deschisă pentru vizitatori. Cât costă o noapte de cazare în casele sale