De când ar putea trece elevii din Capitală în online. Sorin Cîmpeanu: “Din păcate”

Sorin Cîmpeanu a făcut un anunț îngrijorător pentru elevii din Capitală, în condițiile în care Bucureștiul se apropie de incidența de infectare cu coronavirus de 3 la mie. Din cauza numărului mare de infectări, din ultimele zile, ei ar putea reveni la școala online.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat faptul că de la jumătatea lunii octombrie, elevii ar putea învăța, din nou, online. Asta după ce numărul infectărilor de coronavirus, din școli și nu numai, din ultima săptămână, a crescut considerabil.

Explicațiile ministrului

În momentul de față, sunt 13 localități din țară, care au rata de infectare peste șase la mie. Astfel, conform regulilor anti-Covid, aici elevii și profesorii au trecut la învățatul în regim online, până ce indicele de infectare va scădea sub șase la mia de locuitori.

Vineri, erau 13 localități cu nivelul de 6 la mie depășit. Toată săptămâna acesta, din punct de vedere al raportării față de pragul de 6 la mie, sunt 13 localități care intră în online. Automat școlile din aceste localități vor fi în online până la coborârea ratei de infectare sub 6 la mie.

În afară de aceste localități, sunt în online școlile care au intrat din motive de infrastructură. După care, avem aceste situații punctuale.

Sunt trei tipuri de motive pentru care s-a intrat în online: depășirea pragului de 6 la mie, motive de infrastructură care nu permit derularea activității cu respectarea tuturor normelor sanitare și cazuri de infectare confirmate,” a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Digi 24.

Bucureștiul se îndreaptă spre rata de infectare de 6 la mie

Sorin Cîmpeanu a precizat că până la jumătatea lunii octombrie și în Capitală s-ar putea atinge pragul de contaminare al coronavirusului de șase la mia de locuitori! Drept urmare, va fi nevoie ca unitățile de învățământ să treacă la orele online. În prezent, rata de infectare în București este de 2,44.

”De la 1 la 31 august, a crescut de de 6 ori, trendul ascendent. Matematic vorbind, din păcate, nu a fost încetinit. Astăzi avem în București rată de infectare de 2,44 la mie, după ce ieri am avut 2,33 la mie.

Se păstrează trendul ascendent care, dacă nu înțelegem să respectăm regulile sanitare și importanța vaccinării, se va confirma matematic și este posibil ca în București, la jumătatea lunii octombrie, să ajungem la pragul de 6 la mie, prag de la care, din păcate, școlile vor trece în online până când rata de infectare va coborî.

Eu am cifrele în față și mi-aș fi dorit să se micșoreze viteza de avans a ratei de infectare dar, din păcate, cifrele nu au confirmat acestă dorință,” a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Citește și

Inedit: o nouă specie de insecte va purta numele Simonei Halep