De-abia au apărut pe scenă, primul iureș: ”Ne-a deranjat ce a spus Burcă!”

Ideea Dinamo Socios a început acum 10 luni avându-l ca inițiator pe Dragoș Sterpu, ex-președinte DDB Spania. Într-un dialog cu GSP, purtătorul de cuvânt al grupării, Silviu Ciuhulescu, a explicat care sunt primele mișcări pe vor să le realizeze pentru club.

Silviu Ciuhulescu a precizat că vor exista donații pentru atât materiale, cât și financiare pentru jucători și angajații clubului în limitele legale. Acesta a ținut să lămurească faptul că s-a făcut o confuzie între Dinamo Socios și DPD (n.r. – Dinamo pentru dinamoviști), afirmând că ”Dinamo pentru dinamoviști” este doar sloganul.

Silviu Ciuhulescu: ”Primul pas ar fi să premiem angajații”

”Acest proiect este un nou mod de a ajuta și a încerca strângerea rândurilor pentru a salva ce mai e de salvat din Dinamo. Primul pas îl reprezintă strângerea de fonduri pentru a premia activitatea unor angajați, inclusiv jucătorii, așa cum am făcut cu maseurul echipei.

Vom dona și vom ajuta până când o vom putea face sub forma de salarizare. Ne vom îndrepta atenția către ajutorarea în bunuri reprezentând hrană, echipament și ce vom mai putea să oferim. Despre organigramă și alte idei n-aș dori să vorbesc pentru că mai sunt multe de realizat. Ne dorim să facem lucruri certe și incontestabile”.

”Ajutorul este opțiunea celui care ajută”

Întrebat dacă membrii Dinamo Socios au fost deranjați de afirmația lui Burcă referitoare la donația pentru maseurul Daniel Covaciu, Ciuhulescu a spus:

”Gestul făcut de un grup de suporteri pentru maseurii echipei l-a făcut pe antrenorul nostru să dezaprobe, oarecum elegant, acțiunea. Ajutorul, sprijinul, compasiunea, solidaritatea nu pot fi catalogate ca fiind sentimente cu caracter discreționar. Dintr-un motiv simplu: ele sunt intime, lăuntrice și deci extrem de personale. Și dacă resursele celui care ajută sunt limitate este de preferat să n-o facă pentru nimeni dacă nu poate pentru toți? Mai degrabă deranjul provocat de astfel de gesturi e de condamnat.

Justificarea celor spuse de domnul Ovidiu Burcă prin frustrarea provocată celorlalți angajați este nefondată: ajutorul, atunci când îl primești, nu este un drept. Este o opțiune a celui care ajută. În plus, salariile de 2500 de lei, și alea întârziate, fac din gestul suporterilor o necesitate, mai ales când vorbim despre un caz aparte: cei doi maseuri, tată și fiu, practic familie, au aceeași sursă: SC Dinamo. Dacă ajutorul acordat acestor oameni minunați care trudesc de 15 ani în club deranjează, mă întreb pe unde s-a rătăcit dorința, ardoarea de a salva Dinamo? Altfel, toată stima pentru Burcă, omul și antrenorul!”.

Citește și

Gigi Becali, premieră: s-a abținut și s-a văzut!