DDB e ”Deportivo Dinamo București”. ”Valea, râșilor!”, mesajul celui mai vârstnic ”câine roșu”

Dinamo nu doar că s-a umplut de rușine după prestația de la Sf. Gheorghe, 0-2 cu Sepsi, dar i-au făcut și pe suporteri să nu mai creadă în proiectul propus de manegementul spaniol. Cel mai vârstnic dinamovist, Mircea Stoenescu, 77 de ani, fost căpitan și președinte al roș-albilor, ”Jandarmul lui Dobrin” cum era denumit ca fotbalist, a făcut o analiză extrem de dură lui Contra și compania.

Într-un dialog pentru Gazeta Sporturilor, Stoenescu a declarat că este dezamăgit, mâhnit și nu vede nicio cale de evadare din această situație. “Năucitor ce se întâmplă. M-am așezat și eu în fotoliu să văd meciul, sunt singur acasă, fiindcă soția e la fată, să aibă grijă de ea mai bine, suntem cu bătrânețile noastre. Dar ceea ce oferă Dinamo este sinistru! Cel mai penibil spectacol pe care l-am văzut eu de când mă uit la fotbal.

Deportivo Dinamo București, fiindcă așa trebuie să se numească echipa acum, te face să râzi în hohote, după ce vorbești singur cu televizor și treci de faza dezgustului. Am râs în hohote de acești practicanți de fotbal, că nici jucători nu-i poți numi. Nu credeam să râd vreodată de echipa mea! E cea mai mare durere.

Acești copilași veniți de nu-știu-unde s-au pripășit pe la noi prin bătătură, au niște CV-uri grozave, Manchester City, Vasco de Gama, Flacăra Roșie Ursu-din-Pădure, dar ei sunt niște păcălici. Acum, la vârsta mea, le-aș recomanda doar atât: să-și facă bocceluța și să plece înapoi de unde au venit, unde or vedea cu ochii.

Râșilor, plecați din România! Ați făcut istoria frumoasă a acestei echipe să se umple de rușine. Maestrului Contra i-aș spune doar atât: mă nepoate, uite, îți mai zic o dată astfel, tu i-ai văzut pe șchiopii ăștia când i-ai luat?! Aș zice eu mai multe, dar ăștia sunt terchea-berchea. I-o fi pus și el să alerge 30-50-70 de metri să vadă ce timpi scot?! Eu zic că opt-nouă persoane din echipa Deportivo Dinamo parcurge distanța de 70 de metri cam în două zile și jumătate!

Nemec e mai pensionar ca mine. Garcia are nume din Cervantes. Borja ăla cum are curaj să poarte banderola de căpitan?! Bocceluța și valea! Să-și pună alea, cum le zice, căștile la urechi, să nu audă corul huiduielilor fanilor. Și direcția ori Gara de Nord, ori aeroportul Otopeni.

Ăștia vor și bani de salarii? I-aș pune să plătească retroactiv mâncarea și benzina consumată la deplasări. Avea tata o vorbă: “Hai că sunteții râșii de petrecere!”. Ăștia sunt băieții de acum, ar trebui să joace fără emblemă pe echipament. Duceți-vă cu Dumnezeu!

Auzi, pretenții la ei. Salarii de 20-30.000 de euro. Bine, și conducătorii lui Dinamo ne vor băga în faliment, n-am nicio speranță. Dacă ăștia, români, spanioli, marțieni, ce-or fi, au treabă cu fotbalul… Unul e de la șah, altul de la table, altul o fi fost lăcătuș sau pompier. Oameni buni, n-am fost eu mare fotbalist, dar rupeam când intram pe teren! Adversarii vin ca să-ți ia ție prima de joc, salariul. Vorbeam cu Radu Nunweiller, zicea: “Ancuța, fiica mea, nu mai are papa dacă pierdem!”. “Mă Radule, dacă nu-i mănânc beregata ăstuia, să-mi zici mie cuțu!”. Păi, cum, vine ăla să-mi ia mie mâncarea?! Dar râșii ăștia nu pot, dacă nu pot.

Eu nu cred că ei au fost la City, Real, Barca, Porto, pe unde au mai fost. Poate serveau la mese acolo, ospătari. Stați, mă oameni buni, cu familia, mergeți la o bere, nu mai veniți la fotbal la Dinamo. Măcar de-ar face pe lăutarii, să cânte, să țopăie”.

Citește și

Varianta spaniolă. Cine-l va înlocui pe ”Guriță” dacă se desparte de Dinamo

No Comments Yet

Comments are closed