--> -->

David Popovici l-a refuzat pe Ion Țiriac. Cine s-a implicat

Ion Țiriac a dezvăluit că a încercat să îl ducă în urmă cu ceva timp pe David Popovici în Statele Unite ale Americii, pentru a beneficia de condiții de antrenament mai bune.

Miliardarul român în vârstă de 83 de ani s-a lovit însă de refuzul ferm al președintelui Federației Române de Natație, Camelia Potec.

Care era intenția

Aceasta i-a transmis atunci fostului mare tenismen că proaspătul dublu campion mondial ar avea de suferit dacă ar alege să meargă să se antreneze peste ocean. Asta pentru că americanii au un alt calendar când vine vorba de competițiile de natație și astfel programul tânărului de doar 17 ani ar fi fost dat complet peste cap.

În plus, Camelia Potec i-a transmis lui Ion Țiriac și că David Popovici beneficiază deja și în România de tot ce are nevoie pentru antrenament și refacere.

”Lui David Popovici nu pot să îi recomand nimic! Mi-am permis să îi dau telefon doamnei președinte, care mi-a spus: ‘Băi, Țiriac, n-ai cum să-l pui să se ducă în SUA, acolo, să se antreneze.

Pentru că mai are doi ani de liceu, ăia au alt calendar, februarie, martie, aprilie. Iar calendarul nostru, cu campionate europene, mondiale, e la trei luni după. Și putem și noi!”, a povestit Ion Țiriac, în urmă cu ceva timp, la TVR.

În ce măsură a fost ajutat Popovici de statul român

Camelia Potec a ținut să evidențieze, la scurt timp după ce David Popovici a câștigat medalia de aur și în proba de 100 de metri liber la Campionatul Mondial de la Budapesta, că sportivul legitimat la CS Dinamo a avut parte de-a lungul timpului de sprijin din partea statului român.

”Dacă vorbim despre stat, e o discuție foarte lungă. El s-a antrenat numai și numai în România. Nu în alte țări, așa cum am auzit. În ceea ce privește sprijinul statului, o să vorbească David duminică, când se întoarce în țară.

El a avut susținerea de care a avut nevoie, alături de părinți. A primit ceea ce a cerut, alături de antrenori. Antrenorul discută aceste lucruri și spune care e planul de pregătire, obiectivele și pașii. Un plan care se depune și se discută la începutul anului competițional, în septembrie.

El nu primește o pungă de bani în septembrie și îi cheltuie. Ci primește exact ceea ce cere pentru a-și îndeplini obiectivul. El a depășit performanțele scontate. Dar va avea parte de același sprijin și de acum încolo, dacă va dori mai mult”, a spus Camelia Potec.

Citește și

Carburantul mai ieftin cu 50 de bani. Iohannis: ”Atât se poate”. Reacția PSD