David Popovici, înotătorul-minune al României, se gândește să plece din țară: ”Voi decide după vacanță”

David Popovici, înotătorul român în vârstă de 16 ani legitimat la CSA Steaua, a revenit în țară după participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, el fiind lăudat de specialiști pentru rezultatele sale din ultimele luni, la diverse competiții internaționale.

Puștiul a fost premiat de către Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, pentru participarea la Jocurile Olimpice. Noua ”perlă” a sportului românesc a concurat în finala probelor de 200 de metri liber, respectiv 100 de metri liber. Nu a câștigat nicio medalie, dar a impresionat o lume întreagă după prestațiile sale de la Jocurile Olimpice.

David Popovici a anunțat că s-a vaccinat și îi îndeamnă pe toți românii să facă acest pas.

”Profit de moment aş vrea să profit de imaginea şi valul creat să inspir copii să se apuce de sport, să inspir părinţi să-şi ducă copiii la sport. Sper ca prin această iniţiativă să fie impulsionaţi copiii să vină la sport. Cred că viaţa mea a început să se schimbe după calificarea la JO.

Eu sunt acelaşi băiat. E nevoie de multă muncă şi determinare, dar am avut şi noroc de antrenorul potrivit. Cel mai important lucru e pasiunea pentru sport. Eu m-am vaccinat, vă recomand tuturor. Sper ca din 13 septembrie, cu două zile înainte de ziua mea, să reuşim să fim toţi fizic la şcoală, dar şi să fie un mediu sigur. Că altfel va trebui să recurgem la online şi nu e plăcut, dar necesar”, a spus David Popovici.

În ceea ce privește viitorul său, David Popovici a recunoscut că se gândește să își continue studiile în străinătate.

”Sunt într-un fel de cotitură, trebuie să decid dacă rămân în România, Europa sau SUA să continui studiile. Voi decide după vacanţă, cu atâţia oameni geniali în jurul meu, sigur va fi bine. Mi-ar plăcea ca pentru generaţiile următoare să fie combinat sportul cu şcoala. Dacă aş putea, aş clona liceul Coşbuc, aş adăuga o bază sportivă şi totul ar fi perfect”, a mai spus Davi Popovici.

Citește și

Mircea Diaconu, despre familie, filme și politică: ”E o limită, Bruxelles-ul a fost ca armata pentru mine”