--> -->

David Popovici: ”Doar începutul. Sper că v-am făcut mândri”

Momente fabuloase pentru David Popovici și România! Tânărul de 17 ani a scris istorie, din nou, câștigând aurul și la cursa de 100 metri liber, după cea de la 200 de metri liber, bifând o performanță uluitoare.

Primul sportiv după 1973 care face dubla!

David Popovici a declarat miercuri seară, după ce a cucerit aurul la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta, la proba de 100 metri liber, că acesta este „doar începutul unui drum lung”.

”Nu mă așteptam, dar am luptat și am fost pozitiv pe parcursul cursei (întrebat dacă se aștepta la acest parcurs înainte de startul competiției, n.r.). Cred că sunt mai mândru de cea de 200 (medalia de aur la 200 metri liber, n.r.).

Atunci când am câștigat cursa, nu știam, am vrut să văd cum merge, ce-aș fi putut să fac mai bine. Și acesta este doar începutul. Avem un drum foarte, foarte lung în fața noastră”, a declarat sportivul român imediat după cursa din finala probei de 100 de metri liber, într-un scurt interviu acordat în limba engleză, la ieșirea din bazin.

”Mulțumesc că v-ați uitat”

”Vă iubesc pe toți și mulțumesc pentru că v-ați uitat”, a adăugat David Popovici, vorbind de această dată în limba română. La doar 17 ani, David Popovici a câștigat medalia de aur în proba de 100 de metri liber la Campionatul Mondial de natație de la Budapesta. Sportivul român a terminat primul cursa din finală, cu timpul de 47,58 de secunde.

Ulterior, într-un interviu acordat televiziunii publice, Popovici a spus că este doar un puşti care înoată repede şi care inspiră oameni, precizând că se bucură că a putut să-i facă fericiți pe români.

”Sincer, m-am bucurat că s-a terminat și m-am bucurat că am reușit să termin concursul ăsta în stil. Ce pot să spun e că mă bucur că lumea m-a urmărit, mă bucur că într-un final s-a reușit să se și difuzeze la televizor și cu ocazia asta milioane de români, sper că nu exagerez, au reușit să se uite și să ma susțină și sper că v-am făcut pe toți mândri”, a declarat Popovici, la TVR.

Citește și

Jucătorul cu cel mai mare salariu de la Dinamo: ”Nu am discutat despre asta”