--> -->

David Popovici, CAMPION MONDIAL! Prima reacția: ”E pentru ei”

David Popovici (17 ani) este campion mondial în proba de 200 de metri liber!

A devenit primul înotător din istoria României care ia aurul la o astfel de competiție!

Reacție de mare campion

Timpul lui a fost de 1:43.21 min (nou record mondial de juniori), depășindu-i pe Sunwoo Hwang (19 ani, Coreea de Sud) – 1:44.47 și Tom Dean (22 de ani, Marea Britanie) – 1:44.98.

”Oamenii de acasă au crezut în mine! Medalia este pentru ei. Acum, voi merge să mă refac și voi fi gata pentru proba de 100 de metri”, a fost prima reacție a lui David Popovici după ce a terminat cursa de la Budapesta.

Marți dimineața, la ora 10:30, ora României, David Popovici va intra în competiție la 100 de metri liber (seria a zecea, culoarul 4).

Impresionant pentru străini

David Popovici și-a respectat statutul de mare favorit la Mondialele de Natație de la Budapesta.

Comentatorii britanici ai competiției simțeau victoria noului fenomen al natației mondiale: ”Nu am crezut că voi mai avea vreodată emoții în privința recordului mondial în probele de 100 și 200 metri liber. Acum, cu David, avem!”.

David Popovici, al 4-lea timp din istoria probei

Timpul reușit de David Popovici la Budapesta este al 4-lea din istoria probei de 200 de metri liber. Doar Paul Biedermann, deținătorul recordului mondial, și legendarii Michael Phelps și Yannick Agnel sunt în fața lui. Performanța lui Popovici este cea mai bună din ultimul deceniu.

Sportivul legitimat la CS Dinamo a fost al doilea la jumătatea curse, dar situația era sub control. A mărit ritmul într-un mod incredibil și a câștigat cu o distanță mare în fața lui Sunwoo Hwang (Coreea de Sud) și Tom Dean (Marea Britanie).

Citește și

Jovanovic critic: ”Vă place să vă dați mari!”