--> -->

David Popovici a vrut să fie călugăr shaolin

David Popovici a făcut istorie la doar 17 ani, săptămâna trecută, cucerind două medalii de aur la Mondialele de la Budapesta.

Într-un interviu pentru Euronews.ro, dublul campion mondial David Popovici a mărturisit că înainte de a alege natația, atunci când era copil, își dorea să fie călugăr shaolin, apoi magician și s-a gândit că nu i-ar sta rău nici pe scenă, la teatru.

Amintiri din copilărie

”Ca orice copil am avut faze în care voiam să fiu… ceva: călugăr shaolin pe la 7-8 ani, magician (am făcut și meditații pentru a deveni magician), pe urmă am mers la teatru în trupa Brainstorming, unde am cunoscut niște oameni foarte tari, dar nu știu dacă aș fi devenit actor. Nu știu ce aș fi ales eu, dar cred că m-ar fi ales altceva pe mine dacă nu mă alegea apa”, a declarat David Popovici.

Acum, de când a lăsat totul pentru înotul de performanță, David Popovici nu prea mai are timp liber să viseze decât la noi performanțe la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris.

Când are timp de leneveală

”Da, 2024 e un an nu foarte îndepărtat și noi muncim pentru Paris 2024 încă de pe acum. Îmi propun să am timpi buni, să fiu în aceeași arenă cu cei mai buni sportivi ai lumii, să reprezint România și să îmi îndeplinesc obiectivele pe care le stabilim, eu și echipa mea”, a spus David Popovici.

La întrebarea ”Cum arată o zi din viața lui David Popovici?”, dublul campion mondial a dezvăluit: „Nu sunt chestii despre care să vorbesc mult: sală, antrenament, refacere, școală, prânz, antrenament, somn. Gata, așa sunt 6 zile din 7, duminica mă trezesc cât de târziu pot (maxim ora 9.00), lenevesc un pic și ies cu bicicleta sau cu prietenii”.

La Campionatul Mondial de natație de la Budapesta, David Popovici a câștigat medalia de aur la 100 m liber, proba regină a înotului, după ce urcase pe prima treaptă și în proba de 200 m liber.

Pentru această performanță excepțională obținută la doar 17 ani, David Popovici a fost decorat cu Ordinul Naţional ”Steaua României” în grad de Cavaler, cea mai înaltă distincție a statului.

Citește și

Victor Ponta îi face morală lui Florin Cîțu: ”Pupat, mușcat, pupat”