--> -->

David Popovici a impresionat: ”Le-a aruncat mănușa tuturor”

David Popovici, înotătorul român în vârstă de 17 ani legitimat la Dinamo, s-a calificat în finala Campionatului Mondial la proba de 200 de metri liber și a fost lăudat de presa internațională.

Diseară, finala

După ce a ratat podiumul la Jocurile Olimpice de la Tokyo, clasându-se pe locul 4, la două sutimi de secundă distanță de o medalie, David Popovici este pe care să cucerească aurul la Campionatul Mondial de la Budapesta.

În semifinale, David Popovici a câștigat seria cu timpul de 1:44.40 și a bătut astfel un nou record la nivel de juniori.

După această performanță, presa internațională l-a numit pe David Popovici ”unul dintre cele mai mari staruri în devenire”. David Popovici va concura în finala probei de 200 de metri liber, luni seara, de la ora 19:00.

Presa internațională, la picioarele lui

”Nu e niciun dubiu cine e înotătorul de bătut în finala de 200 de metri liber, dacă vrei să câştigi titlul mondial. Adolescentul român David Popovici le-a aruncat mănuşa tuturor celorlalţi «rechini» din bazin cu timpul setat în semifinale.

După ce a pierdut de puţin podiumul olimpic anul trecut, venind doar pe 4 la Tokyo în această probă, Popovici s-a calificat în finală confortabil, cu cel mai bun timp. A setat totodată un nou record mondial de juniori, cu timpul său, 1:44:40.

La 17 ani, Popovici e unul dintre cele mai mari staruri în devenire pe care nataţia le-a avut în istoria recentă”, notează Swimmingworldmagazine.com.

Și Robert Glință a reușit să se califice într-o finală la Campionatul Mondial, în cadrul probei de 100 de metri spate. Acesta a obținut calificarea în ultimul moment clasându-se pe locul 8 în semifinale.

Citește și

Ce mănâncă Chef Hadad: ”Puțin și bun”