--> -->

Daniel Popa a dat tunul vieții: superbani!

Ex-dinamovistul Daniel Popa, atacant de 26 de ani care a marcat 6 goluri pentru Chindia Târgoviște în acest sezon, a prins contractul vieții în Coreea de Sud.

Popa a semnat cu Daejeon Hana, ocupanta locului 6 din a doua divizie a fotbalului sud-correan, iar salariul pe care îl va încasa lunar este mult peste media din Liga 1.

Aceasta în condițiile în care în Liga 1 nu a avut niciodată mai mult de 4.000 de euro pe lună!

330.000 de euro în primul an

În vârstă de 26 de ani, Daniel Popa a ajuns gratis la Chindia Târgoviște în toamna anului 2020, după trei ani petrecuți la Dinamo.

Alături de formația din Târgoviște, Popa a reușit să aibă evoluții constante, iar în totalul de 84 de meciuri jucate s-a remarcat cu 25 de goluri și 7 pase decisive.

Doar în această stagiune, el marcase pentru trupa antrenată de Emil Săndoi 6 goluri și reușise 4 pase decisive. Astfel, mulțumită acestor prestații, a reușit să le atragă atenția sud-coreenilor de la Daejeon.

Conform gsp.ro, în divizia secundă a Coreei de Sud, Daniel Popa va avea un salariu care i-ar face invidioși pe majoritatea fotbaliștilor din Liga 1.

Comparație cu Liga 1

Atacantul de 26 de ani va fi răsplătit cu suma de 330.000 de euro în primul sezon, adică aproximativ 27.000 de euro lunar. Ca o paralelă, în campionatul României cel mai mare salariu este al lui Runar Sigurjonsson, de la CFR Cluj, care încasează anual 450.000 de euro (n.r. – aproximativ 38.000 de euro pe lună). În schimb, cel mai mare salariu de la FCSB este cel al lui Florin Tănase, respectiv 30.000 de euro pe lună.

Totuși, potrivit sursei deja menționate, Daniel Popa îl va egala pe Sigurjonsson începând cu al doilea sezon pe care îl va juca în Coreea de Sud, deoarece salariul îi va fi mărit la 450.000 de euro anual!

Primit ca un star

Sud-coreenii l-au primit cu mult entuziasm pe Daniel Popa și i-au făcut chiar și un clip special de prezentare. De asemenea, atacantul român a transmis și câteva cuvinte în cadrul filmulețului respectiv:

”Sper să facem lucruri minunate împreună și să îndeplinim obiectivul clubului. Abia am ieșit din carantină, o să încep pregătirea cu colegii mei și totul va fi OK. Am vorbit cu Aurelian Chițu, mi-a spus lucruri foarte frumoase despre această echipă, mi-a spus că oamenii sunt foarte buni, primitori. O să-i răsplătesc cu jocul meu. Abia aștept să joc primul meu meci aici și să fac suporterii fericiți!”, a transmis Daniel Popa.

Misiunea lui Daniel Popa la Daejon nu va fi deloc una ușoară. Echipa se luptă să promoveze în acest sezon, însă în primele 5 etape a obținut o singură victorie.

Citește și

Iuliana Tudor: ”Mergeți și tăiați lemne!”