--> -->

Daniel Buzdugan: ”Nu din cauza grecilor, ci a concetățenilor noștri ”competenți””

Unul dintre subiectele ce n-au fost digerate bine de către români în acest week-end a fost cel legat de cozile uriașe la care au stat conaționalii noștri în drum spre vacanța din Grecia. Daniel Buzdugan este un fan al acestei țări, chiar și el este acolo în vacanță acum, în Creta, vedeta TV s-a interesat despre situația creată și le-a scris celor care îl urmăresc pe Instagram.

”Am primit sute de mesaje de la românii care au stat foarte multe ore la vama Kulata – Promahonas. Toată lumea acuza: ”Grecii își bat joc de noi, rușine, lipsă de respect pentru turiști, etc”.

Am sunat o cunostință care lucrează la Atena, la ministerul turismului din Grecia, și mi-a spus că se lucrează la fluidizarea traficului în zonă.

Situația este în felul următor: întârzierile de la intrarea în Grecia sunt din cauza verificărilor de la frontieră, deoarece o foarte mare parte dintre persoanele care sosesc aici nu au completat formularul de identificare a pasagerului – PLF (Passenger Locator Form) – anterior călătoriei.

Toate persoanele care intră în Grecia au obligația de a completa formularul PLF (Passenger Locator Form) cu cel puțin 24 de ore anterior efectuării călătoriei, indiferent de statul de proveniență. Formularul PLF (Passenger Locator Form), cu codul QR aferent, este obligatoriu încă din anul 2020.

Formularul se completează accesând pagina de internet – https://travel.gov.gr. Așadar la vama greacă se stă la coadă nu din cauza grecilor, ci din cauza concetățenilor noștri ”competenți”!

Călătorie ușoară și vacanță frumoasă tuturor! Grecia vă așteaptă cu inima deschisă”, a scris Daniel Buzdugan pe Instagram.

Citește și

Marcel Ciolacu despre el însuși: ”Trăiesc din salariu, nu sunt zgârcit, ci calculat”