--> -->

Dani Iglesias: ”Dacă ajungem acolo, promovăm!”

Dani Iglesias (27 de ani), decarul lui Dinamo, le-a transmis un mesaj suporterilor dinamoviști, după ce Pablo Cortacero și managementul iberic au lăsat prăpăd în urmă: ”Nu înseamnă că spaniolii sunt oameni răi sau păcălesc pe alții!”.

Ibericul a oferit un interviu GSP, în care a vorbit despre cum se simte în tricoul ”câinilor”, la capătul primelor luni de stat în România.

”Numele lui mi-a ajuns la urechi”

”Știam că ajung în cea mai proastă perioadă din istoria clubului. Dar acest detaliu doar m-a motivat, este un challenge pentru mine, pentru oricare dintre colegii mei. Păcat că am pornit foarte prost sezonul, am pierdut multe meciuri, puncte, situație care acum s-a întors ca un bumerang contra echipei. Bine că ne-am revenit pe final de sezon și suntem în fața unei calificări importante în play-off.

Da, am auzit că unii spanioli și-au bătut joc de Dinamo și au făcut lucruri rele. Dar asta nu înseamnă că spaniolii sunt oameni răi sau păcălesc pe alții! Este urât când auzi de astfel de lucruri, fie în fotbal, fie în viața de zi cu zi. Pun o etichetă negativă unei țări, unor oameni care nu merită.

Numele lui (n.red al lui Cortacero) mi-a ajuns la urechi, dar nu-l cunosc personal. Și nici nu știu să vă spun ceva despre el. Am auzit de el, de Melero, ca nume, apoi am citit că au fost implicați în achiziția clubului Dinamo”, a comentat mijlocașul spaniol.

”Sper să continuu și din iunie la Dinamo”

”Eu zic că sunt șanse mari să jucăm în play-off, în această ediție. Vorbesc doar pentru viitorul apropiat, întrucât eu am contract doar până în luna iunie, sper că îmi voi extinde angajamentul fiindcă mă simt foarte bine și în România, și la Dinamo. OK, nu depinde doar de noi să fim în play-off, dar avem încredere, știm ce putem, cred că vom izbândi. Dacă vom învinge în toate cele trei etape rămase din sezonul regulat, vom fi în play-off. Acum, în vacanță, ne odihnim, apoi vom reveni mai puternici pentru marile bătălii.

Dacă vom juca precum în ultimele meciuri ale lui 2022, avem șanse să promovăm. Dar mai vorbim de luna viitoare. Dinamo chiar merită să fie pe loc de play-off, să joace acolo, nu vorbesc doar despre renumele clubului, ci despre prezent”, a mai spus fotbalistul.

”Este cel mai bun stil pentru mine”

Dani Iglesias a relatat și ce-i place la echipa din Ștefan cel Mare.

”Îmi place mentalitatea. Nu știu dacă este peste tot la fel, dar îmi place ceea ce facem cu antrenorul nostru. Mă refer la jocul cu mingea, combinații, pase, nu un joc urât, de așteptare.

Facem un fotbal deschis, pozitiv, mă simt confortabil în echipa Dinamo. Este cel mai bun stil pentru mine. Sunt echipe care joacă minge lungă sau mai închis, chiar și dintre echipele din Top 6, dar noi avem un stil foarte bun pentru liga secundă”, a replicat Iglesias.

”Galeria oferă imaginea unui club european”

Dani Iglesias apreciază suporterii roș-albilor.

”Cred că suporterii lui Dinamo sunt minunați. Cei mai buni. Și în Slovacia, unde am jucat până să sosesc în România, erau galerii, dar nu se poate compara cu Dinamo. Galeria oferă imaginea unui club important la nivel european, nu doar pentru țara voastră. Vreau să le mulțumesc fanilor cu această ocazie, ne susțin peste tot, mereu sunt cu noi.

Ce-mi doresc de la 2023? Sănătate pentru mine și cei dragi, apoi să promovăm în Liga 1. 100 la sută, putem! Dacă vom începe bine la reluarea sezonului și ajungem în play-off, sunt 100 la sută convins că vom promova”, a comentat spaniolul.

Citește și

Românca de la decernarea Cupei Mondiale din Qatar: ”Cântărea vreo 6 kilograme, îmi tremurau mâinile”