Danemarca – România 2-1 / Start fals pentru naționala lui Rădoi

Euforia de la Europeanul de tineret Under-21 s-a stins. La startul într-o nouă campanie de calificări pentru turneul final continental, naționala lui Rădoi, lăsat fără jumătate din echipa din vară, a început cu stângul. Tricolorii mici s-au deplasat în Danemarca având vise mari. Semifinalele de la Euro le-au aprins optimismul. Danezii au stins repede focul. În minutul 3, Olsen s-a distrat cu apărarea română și l-a învins pe Aioani, în ciuda efortului lui Pașcanu, jucătorul CFR-ului.

Ratări la ambele porți

Cele două echipe și-au împărțit momentele de dominare. Larsen și Holse au avut șansa lui 2-0 în primul sfert de oră. Apoi, acțiunea s-a mutat în careul nordicilor. Petre și Coman, de două ori, i-au dat emoții lui Christensen. Dima s-a remarcat și el. A scos de pe linia porții șutul lui Holse. Dincolo, același Coman s-a duelat cu portarul gazdelor, dar n-a avut câștig de cauză.

Gafă mare la golul de 2-0

Danemarca a început bine și partea a doua. A fost ajutată și de defensiva tricoloră. În minutul 55, Rațiu i-a trimis lui Bruun Larsen, aceasta i-a pasat lui Olsen, care, singur cu Aioani, nu a iertat și a făcut 2-0. Danezii nu s-au oprit aici. Olsen a nimerit bara, cu un șut de la marginea careului, iar apoi același atacant al gazdelor a fost blocat de Aioani. Coman și-a reluat războiul cu Christensen. Iar în minutul 80 a reușit să dinamiteze finalul de meci. A șutat tare, mingea a prins pământul și a intrat în plasă. Prelungirile au fost teribile. Ganea a obținut un penalty în minutul 90+2, după un duel cu Christensen. Coman a bătut lovitura de la 11 metri, dar a ratat și Danemarca – România s-a terminat 2-1.
Următorul meci al naționalei de tineret Under-21 în Grupa 8 preliminară va fi pe 10 octombrie, contra Ucrainei, la Ploiești. La 4 zile distanță, Voluntariul va găzdui duelul dintre România și Irlanda de Nord.

România: Aioani – Rațiu (66 Velisar), Pașcanu, Dima (66 Chindriș), Boboc – Olaru, Băluță, Dragomir (51 Ciobanu) – Drăguș (66 Dobre), Petre (73 Ganea), Coman.

Danemarca: Christensen – Anyembe, Sorensen, Nelson, Poulsen – Hjulmand (46 Andersen), Nartey, Holse (86 Madsen) – Olsen, Bruun Larsen, Dreyer (66 Odgaard).