--> -->

Dana Săvuică, prima româncă de pe coperta Playboy: ”Aș mai poza nud”

Fosta realizatoare TV Dana Săvuică, 52 de ani, a dezvăluit detalii legate din copilăria sa, dar și despre prima copertă ”Playboy” din România, de acum două decenii.

Dana Săvuică este astăzi femeie de afaceri, dar de-a lungul timpului, absolventa Academiei de Studii Economice a fost actriță, fotomodel și proprietară unei agenții de modele. Are o școală de etichetă în București și se bucură de faimă în mediul online, un este travel-blogger.

Invitata emisiunii ”La Cină”, realizată de Ionela Năstase și Adi Hădean la Digi 24, Dana Săvuică a făcut o incursiune în viața ei personală care se împarte în desele călătorii în toate colțurile lumii.

Tatăl ei a dat mâna cu regina Elisabeta a II-a

A fost obișnuită cu călătoriile de mică. Fiică de diplomat, la 3 ani era în Indonezia, „unde am făcut grădinița”, iar în clasa a II-a a plecat în Sri Lanka, „a doua mea casă, acolo am făcut școala, americană, am învățat engleza foarte bine”.

În 1981, cu ocazia unei vizite oficiale în diverse țări din Commonwealth, regina Elisabeta a II-a a fost întâmpinată în Sri Lanka de către tatăl româncei, iar Dana Săvuică a postat pe pagina sa de Instagram o fotografie cu acelui moment în ziua în care regina Angliei a murit.

Ce i-a spus tatăl ei când a aflat că va apărea în Playboy

Când era aproape de a împlini 30 de ani, Dana Săvuică a fost prima româncă pe coperta primei ediții naționale a celebrei reviste Playboy.

”Revista a dispărut, dar a mai rămas pe piața neagră… N-a fost vorba de curaj, ci dorința de a distruge propriile bariere limitative. Am vrut să-mi demonstrez că pot. A fost și strategie de marketing. Mă retragem din modelling.

A fost un fel de tribuit adus feminității, corpului meu”, își motivează decizia. A avut totuși niște limitări pe care le-a negociat.

”N-am avut curajul să fiu prea nud. Am vrut să pozez fix ca Marylin Monroe, prima femeie care a pozat în primul număr al revistei Playboy. Am avut grijă la scrisul mărunt din contract, mi-am negociat bine condițiile apariției, am câștigat bine, mi-am negociat procentajul de ce arăt și ce nu arăt. Nu am mers la risc”, a povestit la emisiunea Digi 24.

Înainte de a semna contractul a vorbit și cu bărbații din familia sa: cu soțul și cu tatăl său care era atunci ambasador în Malaezia.

”Ce ziceți dacă aș face, vă deranjează, o să fie rușinos pentru familie?”, i-a întrebat Dana Săvuică. ”Fostul meu soț a zis OK, mama la fel, tata, surprinzător, fiindcă a fost împotriva carierei mele de model, mi-a spus: «Mi-ai dovedit în toți acești ani că ai fost elegantă în tot ceea ce faci! Fă-o, fiindcă știu că o să fie ceva wow!»”, a povestit aceasta.

Dana Săvuică spune însă că n-ar rata o altă ofertă de a poza într-o revistă pentru adulți. „Da, aș mai poza nud, dar depinde de echipă, de mesajul transmis. Femeia la 50 de ani nu e cu un picior în groapă”.

Citește și

Anunțul făcut de Dan Negru referitor la Revelionul la TV: ”Eu asta vă sfătuiesc”