Dan Voiculescu s-a înscris la Teologie la 73 de ani! Mogulul de presă a explicat de ce

Niciodată nu e târziu să înveți! Cunoscutul om de afaceri, mogul de presă, Dan Voiculescu a luat o decizie surprinzătoare. Vrea să facă Facultatea de Teologie Ortodoxă la 73 de ani! Serios. Ieri, a susținut a doua probă pentru admitere, a anunțat Capital.

Voiculescu s-a înscris la facultatea de Teologie Ortodoxă din București, secția Asistență Socială, unde a susținut ieri prima probă, și anume Interviul de Aptitudini socio-umane. A fost declarat Admis la această probă, iar ieri a susținut examenul la Teologie Dogmatică, care este un examen scris, fiind considerat proba de specialitate.

Secția de Asistență Socială a Facultății de Teologie este destinată celor care vor să activeze în sectorul social și filantropic. Dan Voiculescu deține o fundație caritabilă prin care derulează programe de asistență socială, acesta fiind, probabil, motivul pentru care patronul trustului Intact, care deține Antena 1 și Antena 3, a decis să ia o astfel de decizie la vârsta de 73 de ani.

Într-o postare pe blogul său, Dan Voiculescu a explicat decizia pe care a luat-o: ”De-a lungul unei vieți în care am cunoscut înălțimi și abisuri, am învățat că preocupările analitice, principiile și concluziile teoretice vor rămâne întotdeauna sterile, nocive chiar, dacă nu sunt urmate de acțiuni concrete și de exemplu personal.

În consecință, cu foarte puțin timp înainte de împlini 74 de ani, hotărât să asum nemijlocit, în propria viață, cele 3 valori fundamentale (Creativitate, Compasiune, Spiritualitate), am decis să urmez cursurile Facultății de Teologie, specializarea Asistență Socială.

Înțelegând că ignoranța, ostilitatea sau blocajul în etichete și prejudecăți vor determina inclusiv comentarii tendențioase, am dorit, totuși, să anunț public această decizie personală din două motive, care, sper, pot avea o rezonanță socială pozitivă:

1. Convingerile personale nu se ascund! Presiunea unor cutume și inerții sociale nu trebuie să îngrădească nimănui curiozitatea și creativitatea.

2. Indiferent de vârstă, fiecare persoană are dreptul să-și continue educația, să-și dezvolte competențele, să contribuie, prin propria evoluție, la progresul societăți din care face parte.

Evident, după ce am parcurs, în urmă cu foarte mulți ani, întreg traseul universitar, de la student, la profesor în cadrul Academiei de Studii Economice, puteam să optez acum pentru o formulă de studii postuniversitare.

Dar pentru că nu diplomele, ci informația mă interesează, am hotărât să nu pierd nimic din ce aș putea învăța și să încep de la zero. Nu e prima dată”.

Citește și

Connect-R, scandal în mall din cauză că și-a dat masca jos! Reacție: ”Oilor! Vă îmbolnăviți de frică”