Dan Șucu intră și pe piața media! Ce mutare a făcut acționarul rapidist

Acționar la Rapid, cu 50% din acțiuni, Dan Șucu a realizat o mutare importantă pe piața media.

Patron al companiei Mobexpert, Dan Șucu intră pe piața media și se implică la Mediafax Group. De fapt, el a cumpărat creanța pe care ING Bank o avea la trustul de presă aflat în insolvență de 7 ani.

Oficial

Potrivit unui comunicat, Mediamex, compania înființată de Dan Șucu, și ING Bank au semnat un contract prin care este cesionată creanța de 11,7 milioane de euro pe care banca o avea, anunță profit.ro.

”Administratorul judiciar a fost notificat cu privire la contractul de cesiune de creanță intervenit între MediaMex Investment și ING Bank, prin care creditorul garantat ING Bank NV a cesionat creanța sa totală deținută față de societățile din grup (în cuantum de 11.270.235 EUR, ulterior amendat prin act adițional până la un cuantum total de 11.770.235 EUR) către MediaMex Investment SRL.

Administratorul judiciar a fost notificat și cu privire la semnarea Convenției de plată a debitelor în afara perioadei de reorganizare dintre Mediafax Group SA – prin administrator special – și Mediamex Investment SRL în calitate de creditor garantat”, se arată în comunicatul care a dezvăluit tranzacția.

Care e situația Mediafax

Astfel, Șucu deține acum peste 50% din masa credală, urmând a transforma creanța în active pentru a deveni acționarul majoritar.

Mediafax Group a intrat în insolvență în decembrie 2014, cu datorii de 40 de milioane de euro.

În 2020, a încheiat anul cu o cifră de afaceri de 4,2 milioane euro. A înregistrat o pierdere de 1,1 milioane euro. Principalele publicații ale trustului sunt Ziarul Financiar și Business Magazin.

Citește și

Meniul lui George Simion la nuntă. Brățară ca la all inclusive