Dan Șucu atacă Dinamo: ”În ce situație l-au pus!”

Dan Șucu, acționarul majoritar de la Rapid, a reacționat după scandalul legat de biletele pentru fanii giuleșteni, la meciul cu Dinamo.

Rapid nu a avut parte de susținerea fanilor la meciul de sâmbăta trecută ca urmare a unui protest al acestora. Suporterii au fost nemulțumiți că Dinamo le-a dat doar 2.800 de bilete, la inelul 3 al Arenei Naționale, și au decis să nu vină deloc la meci.

Într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a clubului Rapid, Dan Șucu a criticat situația petrecută la meci și a criticat Dinamo, club în insolvență.

”L-au pe administrator într-o situație jenantă”

„Stimați rapidiști, în această săptămână ați experimentat o situație care nu ar trebui sa se întâmple niciodată: refuzul unui club de a vinde bilete suporterilor echipei adverse, chiar dacă trei sferturi din stadion este neocupat. Nu este prima dată când se întâmplă, dar în cazul echipei Dinamo decizia pe care dânșii au luat-o are și o componentă juridică inacceptabilă.

În mod normal, o firmă (un club de fotbal este și el o societate comercială) este condusă de acționari sau de directori delegați de către acționari. În jargon, se spune că o firmă este condusă «de cel care semnează dispozițiile de plată».

Dinamo, însă, este un club în insolvență. În insolvență, dispozițiile de plată sunt semnate de către Administratorul Judiciar, ce acționează în numele creditorilor. În clipa în care clubul refuză să încaseze peste 25.000 de euro dintr-un eveniment, îl pune pe acest Administrator Judiciar într-o poziție de incompatibilitate, iar pe judecătorul care supraveghează procesul de insolvență, într-o situație absolut jenantă.

Ce acuză Dan Șucu, punctual

Repet, acest club, deocamdată, până la ieșirea din insolvență, este condus de creditori, nu de acționari. O situație similară am mai întâlnit, în trecut, la diferite echipe care sunt proprietatea unor primării, sau sunt susținute de acestea. Este de notorietate decizia conducerii celor de la FC Voluntari, prin care au solicitat prețuri de 100 lei/bilet, tocmai pentru a evita ca suporterii echipei noastre să urmărească meciul și, normal, să-și încurajeze echipa favorită.

Practic, declarau public că n-au nevoie de fani, că n-au nevoie de spectatori, că preferă să cheltuie bani publici, adică ai noștri, ai contribuabililor, decât să se străduiască să genereze venituri proprii. Toate aceste acțiuni sunt inacceptabile și fac foarte mult rău fotbalului românesc.

Da, galeria noastră a luat o decizie cât se poate de corectă, aceea de a protesta, iar protestul lor a fost bine organizat și foarte mediatizat. Noi, însă, nu putem să protestăm la nesfârșit! Trebuie să începem să și progresăm! Toată lumea se așteaptă de la Rapid, care este perceput ca un club cu valori constructive, să ia atitudine și să găsească o soluție la această problemă pur distructivă.

Mesajul meu este simplu: în club, împreună cu galeria, vom căuta, în cel mai scurt timp, soluții pentru a remedia această anormalitate, pentru a ne asigura că suporterii noștri vor putea întotdeauna să participe la meciuri, să-și poată susține echipa iubită, pe Rapid. Hai, Rapid!”, a fost mesajul lui Dan Șucu.

Citește și

Mihaela Rădulescu descrisă de actuala soție a lui Ștefan Bănică: ”Așa este”