--> -->

Dan Șucu a deconspirat cu ce echipă ținea în copilărie

Dan Șucu a explicat cu ce echipă a ținut în copilărie, iar formația respectivă nu este Dinamo, așa cum au transmis mai mulți oameni din fotbalul românesc. Ovidiu Burcă a precizat, la un moment dat, că Dan Șucu ”a ajuns la Rapid deși e dinamovist” (detalii aici).

Întrebat de Horia Ivanovici, realizatorul emisiunii Fanatik Superliga, de ce nu a investit la Dinamo dacă tot s-a declarat fanul acestei formații, Dan Șucu a dezmințit faptul că ar fi fost legat în vreun fel de ”câini” și a mărturisit că în tinerețe era mai apropiat de rivala Steaua!

”N-am fost niciodată dinamovist”

”Nu m-am declarat niciodată fan Dinamo. Unul dintre lucrurile pe care le-am spus întotdeauna este că noi n-am știut cât de multe lucruri pe care le avem vin de la părinții noștri. Niciodată n-am știut pentru cât de multe lucruri ar trebui să le mulțumim părinților noștri și cât de rar îi ascultăm.

Îmi aduc aminte cât de mult mi-au spus că sunt prea tânăr să mă însor prima oară și nu i-am ascultat și după aceea mi-am dat seama că am greșit, dar așa se întâmplă. Până la urmă ei sunt cei care te-au format. Tu poți să vorbești că ai mai avut nu știu câte sute de experiențe, dar de acolo ai pornit.

Mama era profesoară, iar tata era ofițer și mergea cu mine de mână la meciurile Stelei. Îl vedeam pe Liță Dumitru la Rapid și pe Iordănescu la Steaua. N-am fost niciodată dinamovist”, a declarat Șucu.

S-a luat după rezultatele Stelei

Patronul Rapidului a ținut să precizeze de ce a devenit suporter al roș-albaștrilor.

”Pe ăștia mici ai mei i-am dus la început la un satelit al lui Dinamo, o echipă mică, pentru că era lângă casă. Era normal să-i duc acolo și am găsit un profesor absolut excepțional care i-a făcut să iubească fotbalul.

Puțin stelist prin tată. O echipă care îți câștigă Liga Campionilor, nu aveai cum să nu o susții. Ce discutăm aici? Generația mea de atunci era legată practic de rezultatele excepționale ale unei echipe.

Belodedici era jucătorul meu favorit. A fost o dramă atunci când el nu a mai participat. Atunci în ’89 a fost o durere pentru toată România. Am văzut ambele finale, și cea din ’86, și cea din ’89. Asta mi-aș dori și pentru Rapid”, a mai spus Dan Șucu, la emisiunea menționată.

Citește și

Florin Piersic și-a amintit câți bani câștiga pe vremea lui Ceauşescu: ”Nu e glumă”